Afdrukken

GPX Viewer Pro

ZOP liefhebbers.

Omdat wij als wandelaars niet in grote groepen mogen wandelen bieden wij Samen Op Pad als alternatief ZOP routes aan. ZOP staat voor Zelf Op Pad.

Zoals u van ons groepswandelen gewend bent zijn het gevarieerde routes van plus minus 25 km.

Wie stellen via nieuwsbrief met bijlages en onze website daarvoor beschikbaar:

Over dat laatste de app op je mobiel krijgen we veel vragen van hoe werkt dat. Wat een navigatie systeem doet weten we allemaal en ook dat we dat kunnen gebruiken voor het volgen van een wandelroute zal een ieder bekent zijn.

Enkele wandelaars die onze routes gaan wandelen hebben een speciaal outdoor navigatie systeem. Hebt u dat niet dan zou je niets kunnen doen met het gpx bestand. Echter heb je een Android Smartphone dan zou je gebruik kunnen maken van de app GPX Viewer Pro. Gratis te downloaden vanuit de Google Playstore. Voor je IPhone kun je Topo GPS downloaden, hiervoor hebben we nog geen instructie.

Heb je de app GPX Viewer geïnstalleerd  dan kun je op vrij eenvoudige manier de routes volgen door vanaf onze website het gpx bestand te download en vervolgens te open in de app.

We zullen hieronder proberen uit te leggen wat de essentiële handelingen daarvoor zijn. Nadat je de app volledig hebt gedownload en aansluiten op je mobiel hebt geïnstalleerd doorloop je de volgende stappen:

Je hebt nu de nodige actie knoppen bovenaan in beeld waar je direct de verschillende functies kunt inschakelen, is de functie ingeschakeld dan wordt de tekst groen.

Afstand aangeven in de route.

Standaard staat deze functie uit echter het heeft veel voordelen dit aan te zetten. Klik daarvoor op de 3 streepjes links boven. (pijltje A)

Scrol omlaag naar Baan/Traject en klik op instellen en klik daarop.

Letop:

Samen Op Pad.

PS. Omdat dit onderwerp voor ons betrekkelijk nieuw is in gebruik is deze gebruikers instructie beperkt, wij zullen ons verder bekwamen in het gebruik en zullen deze ervaringen dan delen via onze website.

U vind dit artikel en toekomstige aanvullende artikel onder:  SOP GPX Viewer Pro (samenoppad-wandelen.nl)