Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Groepswandelen

In 2008 is Samen op Pad gestart met groepswandelen. Inmiddels staan er jaarlijks nu zo’n veertig groepswandelingen op de kalender. Bij groepswandelen is er een wandelaar, die voor de stichting Samen Op Pad een 25km lange tocht organiseert. De wandeling wordt als groep gelopen, waarbij een tempo tussen de 5km en 5,5km wordt aangehouden. De tochten worden altijd midweeks gehouden, bijna steeds op de woensdag. Inschrijven kan vanaf 9.00 uur tot ca. 9.50 uur. Om 10 uur wordt er gestart en om 16.00 uur willen we graag weer op het vertrekpunt terug zijn.

Rustpunten:

Tijdens de tocht zijn er rustpunten. Dat zijn een of twee wagenrusten. Hierbij staat er een auto langs de route, van waaruit de verzorging plaatsvindt. Bij de wagenrust krijgt men kosteloos van de organisator van de tocht één drankje en/of versnapering aangeboden. Op dit punt kunt u ook eigen meegebrachte etenswaren/drinken nuttigen. Er is altijd een afvalzak aanwezig, zodat we de rustplek ordelijk achterlaten.

Daarnaast is er de zogenaamde grote rust (met toiletgelegenheid), waar men voor eigen rekening iets nuttigt. Daarvoor wordt meestal zo’n 30 minuten uitgetrokken. Eigenbrood 2Op deze rustlocaties is het verplicht een consumptie te kopen. Deze afspraak geldt ook als u buiten op het terras plaatsneemt. Drinken en eten van zelf meegebrachte spullen mag daar dus absoluut niet. Dit vanwege het feit dat de eigenaren van rustpunten vaak speciaal voor ons hun deur openen en uiteraard aan ons bezoek iets willen overhouden. Na afloop zorgen we er altijd voor dat we even gezamenlijk opruimen. Hiermee bouwen we een stukje goodwill op, zodat we ook bij een volgende gelegenheid weer welkom zijn.

Inschrijfgeld en wat gebeurt ermee?

Het inschrijfgeld voor een groepswandeling bedraagt €3,- voor leden aangesloten bij een erkende wandelbond. Niet-leden betalen €4,- Van het inschrijfgeld gaat €1,75 naar de organisator van de tocht die hiermee o.a. de kosten van de verzorging bij de wagenrust(en) dekt. De overblijvende €1,25 gaat naar de stichting Samen op Pad. Zij steunen twee goede doelen, die jaarlijks een financiële bijdrage ontvangen. Zie op de site het kopje: Goede doelen. Soms betaalt u iets meer, bijvoorbeeld als er een veerpont in de route is opgenomen.

Waar wandelen we?

Je komt vaak op plekken die je zullen verrassen. Onze organisatoren zorgen voor zeer gevarieerde wandelingen in allerlei streken van ons land: in de stad, rond de stad, over klompenpaden, door dorpjes, door natuurgebieden en over het strand.

 

Regels bij het groepswandelen:

Met de uitspraak op onze site: ’Niets moet, maar niet alles mag’ willen we aangeven dat we voor een ontspannen en gezellige sfeer willen zorgen tijdens de wandeling. Toch zijn er een aantal afspraken, waarvan we verwachten dat iedereen zich daaraan houdt.

 • We blijven als groep bij elkaar en maken er een gezellige wandeling van;
 • U neemt geheel op eigen risico deel. Waak ten allen tijde voor uw eigen veiligheid en vervolgens voor die van anderen. Je hebt soms recht op voorrang, maar je moet dat wel krijgen;
 • We nuttigen op start-/finishlocatie, en op de grote rust, geen van huis meegenomen etenswaren en drinken;
 • We volgen aanwijzingen van de begeleiders, herkenbaar aan hun SOP-hesje, op;
 • Respecteer de inzet van de medewerkers(begeleiders) van Samen Op Pad. Zij doen hun werk belangeloos en proberen u een fijne dag te bezorgen;
 • Is er irritatie over iets, bespreek dit dan met een van de begeleiders. Zij zullen proberen voor een passende oplossing te zorgen;
 • We respecteren andermans eigendom. Fruit in een boomgaard bijvoorbeeld laat je gewoon hangen;
 • We laten geen afval achter, maar leveren dit in bij de rustpunten;
 • We ruimen op de grote rust even gezamenlijk op;
 • Op de openbare weg zijn de algemene verkeersregels van kracht. Bijvoorbeeld:
  • a. De wandelaars lopen op het voetpad;
  • b. Bij afwezigheid van een voetpad lopen we op het fietspad;
  • c. Bij afwezigheid van voet-/fietspad lopen we rechts van de weg, we dienen ons dan als ’wagen’ te gedragen

                   

Nog wat meer over Samen Op Pad

Wij zijn via de site: www.samenoppad-wandelen.nl bereikbaar. We hebben een papieren jaarkalender, waarop alle tochten vermeld staan. Bij al onze wandelingen is deze kalender verkrijgbaar. U kunt ons ook volgen op Facebook: https://www.facebook.com/samenoppad.wandelen. Daarnaast kun u zich, via de website, inschrijven voor een digitale nieuwsbrief.

 

De stichting Samen Op pad is aangesloten bij de Sticht Gooise Wandelsport Bond. Op hun site: www.sgwb.nl kunt u informatie over onze tochten vinden. Daarnaast is er in hun contactorgaan: SGWB-contact regelmatig informatie over onze wandelingen te vinden.

De laatste zaterdag voor de kerst organiseren we De Sagambiara-Walk vanuit Putten. Op de site vindt u hier alle informatie over.

We hopen u enthousiast te hebben gemaakt voor onze groepswandelingen, zodat u een keer met ons mee komt wandelen.

Het bestuur van Samen Op Pad

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2022 Samen Op Pad ~. Alle rechten voorbehouden.