Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Waarom en nieuwe website:


Deze vernieuwde website geeft de mogelijkheid om met meerder personen het beheer te doen.

Op deze nieuwe site zijn start en stop tijden van publicaties in te geven waardoor een stuk automatisering.

Doordat men direct werkt op het internet gaat elke wijziging sneller waardoor de beheerders veel tijd besparen.

Er zijn vele standaard opties mogelijk voor dit type websites, zoals gastenboek, weblog, bestanden download, nieuwsbrieven en dergelijke zaken. Van enkele van dit soort modules maken we reeds gebruik en we zullen indien de behoefte bestaat meerder modules gaan gebruiken om er een succes van te maken.

Wat is er aan deze website zo nieuw:

De nieuwe website bestaat uit Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (contentmanagement). Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system (inhoudsbeheerssysteem). Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen. Een CMS is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS. Een bekende variatie op het CMS is bijvoorbeeld de weblog.

Zoals u reeds leest is een CMS systeem voordelig wanneer regelmatig de inhoud wil aanpassen de reeds genoemde tijd besparing voor de beheerders.

Een traditionele website wordt gemaakt op een eigen computer waarna het naar het internet wordt geschreven (uploaden). Een CMS wordt rechtstreeks op het internet geplaats en alles wat men dan doet gebeurd direct op het internet.

Zijn er nadelen aan een CMS systeem:

Ja er is een nadeel aan een CMS systeem, men is gehouden de zaken binnen de mogelijkheid van het systeem te regelen. Dit in tegen stelling van andere website programma’s waarin men in principe alles naar eigenhand kan ontwikkelen. (Erg veel werk)

Welk CMS systeem wordt gebruikt:

Wij maken gebruik van het Open source CMS systeem Joomla.  http://www.joomlaml.nl

Open source beschrijft de praktijk die in productie en ontwikkeling vrije toegang geeft tot de bronmaterialen (de source) van het eindproduct.

Joomla is niet alleen een open sourse systeem maar is ook gratis te gebruiken. Joomla voldoet aan de

Is het moeilijk om met Joomla te werken:

Ja en Nee. Als je redelijk uit de voeten kunt met een computer weet je dat je voor een goed beheer er in eerste instantie veel tijd in moet investeren om een en ander te leren. Voor Joomla geld ook dat je er eerst nogal wat tijd in stopt om het systeem redelijk onder de knie te krijgen. Bedenk dat je met Joomla vele mogelijkheden hebt en probeer je kennis stap voor stap op te bouwen.

Tot slot alle benodigde informatie vind je op internet, dat klinkt logisch per slot van rekening het is een internet programma (systeem).

De Webmaster.

 

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2022 Samen Op Pad ~. Alle rechten voorbehouden.