loader

Laatste nieuws


SAMEN OP PAD BEREIKT NIEUWE MIJLPAAL OP 30-8-2023

Op 8 januari 2014 stond de Nieuwjaarstocht in Harderwijk op onze wandelkalender. Dat betekende de 100e groepswandeling. De 200e vond plaats op 28 december 2016 bij de Winter-wandeling in Renswoude. Op 1 mei 2019 vormde Rondje Rozendaal- Rheden het decor van de 300e wandeling. Iedere keer was er een kleine attentie om dit te vieren. Door de coronaperiode was er voor de volgende serie van 100 wandelingen een langere periode nodig, maar 30 augustus 2023 was het zover. Rondje Katwijk viel deze eer te beurt. Voor alle deelnemers was er een pen, in de groene SOP-kleur, als aandenken aan dit memorabele moment. Op naar de 500e groepswandeling. mijlpaal
VERHOGING INSCHRIJFGELD

Hoewel we beseffen dat we op 1 januari 2023 het inschrijfgeld al verhoogd hebben, kiest het bestuur er voor om na de zomer het inschrijfgeld nogmaals voor alle tochten met € 0,50 te verhogen. Het wordt dan € 4,00 per tocht voor leden die lid zijn van een erkende wandelbond, niet-leden betalen € 5,00. Dit extra bedrag reserveren we dan voor de tochten, waarbij we voor een vergunning moeten betalen. Op basis van het gemiddelde aantal deelnemers denken we dan de ’entreegelden’ voor de vergunning plichtige tochten te kunnen betalen. Aan het eind van 2023 zullen we dan evalueren hoe we hier financieel mee rond komen en het inschrijfgeld vanaf 1 januari 2024 vaststellen.

Uiteraard proberen we, als we vergunning plichtig zijn, te kijken of de kosten opwegen tegen hetgeen we er voor krijgen. Loopt er een kort stukje route in zo’n gebied en is de vergunning prijzig, dan kan het zijn, dat we de route iets aanpassen.

Het bestuur neemt deze maatregel met tegenzin. Maar wanneer we met onze mooie groepswandelingen door willen gaan, is er geen andere keuze. We hopen dat u begrip hebt voor ons besluit en naar onze wandeltochten blijft komen.


OVERHANDIGING SPONSORBEDRAG 2022 AAN SEIBO-WERKGROEP

sponsorgeld Op 31 mei, voorafgaande aan de tocht in Lunteren, krijgt Stoffel Bos de cheque met het sponsorbedrag van 2022 overhandigd. sonsorgeld De familie Bos zet zich, met hulp van vrijwilligers, al jaren in om in El-Seibo de levensstandaard van de bewoners in de sloppenwijken te verhogen.
Onze bijdrage is daarbij een steuntje in de rug.
In juli gaat Johan Bos, met zijn vrijwilligers, weer naar de Dominicaanse Republiek om de handen uit de mouwen te steken.
Stoffel Bos bedankt alle wandelaars voor hun bijdrage.
We wensen hen, namens de wandelaars van Samen Op Pad, daarbij alle succes toe.


Overhandiging sponsorgeld Samen op Pad 2022

sonsorgeld

Beesd- Voorafgaand aan de 1e De Lingetocht werd aan Hans van Schaijk, de penningmeester van de Asia Care Foundation, het door alle wandelaars bijeengelopen sponsorgeld, te weten € 300,- overhandigd.
Met dit geld steunen we Bob van Rijn, die sinds 2010 praktische hulp verleent onder de Birmese stam ‘Karen’ in Thailand.
Bij de goede doelen is op deze site meer over zijn werk te lezen.


MIJLPAAL SAMEN OP PAD! HANS ZIJLMANS IS DE 30.000e WANDELAAR

Lees met deze link verder over deze mijlpaal!

logo


pijl