Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Nieuws SW

Jeannette van Buuren schreef:

 

De 14e Sagambiara-wandeltocht wordt weer georganiseerd vanuit de “Peppelerhoeve” in Putten.

 

Ik heb deze keer een heel leuk taakje gekregen: ik mag meehelpen om de pijlen op te halen. Dat is andere koek. Ik ben benieuwd. Ik doe dat samen met Rien Bosch, Hans Mulder en Bert Diekman. Om 10.35 uur vertrekken we. De pijlen van de eerste 5 km en de lus van de 30 km worden door een ander weggehaald, dus we beginnen bij de eerste wagenrust.

Laatste wandeling 2018 van Samen op Pad.

De SOP heeft 2018 weer afgesloten  met de SaGambiaRa vanuit Putten voor het goede doel voor ondersteuning van de werkgroepen El Seibo voor voorzieningen in de  sloppenwijken en de Asia Gare Foundatie voor de opvang van Birmaanse vluchtelingen in Thailand.

Er waren 366 wandelaars (na hertelling 371) waaronder veel SOPPERS ingeschreven voor deze wandeltocht waarin een keuze gemaakt kon worden uit 10-20-25 en 30 km door een geheel nieuw gebied en waarbij de deelnemers hebben kunnen genieten van natuur en de vele bezienswaardigheden die te ontdekken waren  en onderweg ook terecht kwamen bij de diverse verzorgingsposten en waarbij ook de Kerstman met zijn toekomstige opvolgster zorgde voor de kerstkransjes.

SW2018 chris 2.jpgDe herinnering aan deze tocht is in een wandelboekplaatje vastgelegd en waarbij  de doelstelling en het thema van  deze tocht is weergegeven.

Ook in de startlocatie was de organisatie terug te vinden. SW2018 chris 1Onze Gerrie had weer een tafel vol met creatieve handvaardigheden die voor een happekrats gekocht konden worden. Diverse jams en gebakken lekkernijen waaronder een bord vol pannenkoeken die met een jamkeuze direct genuttigd konden worden.

Ook de werkgroepen waren aanwezig die voor de presentatie van hun doelstellingen in beeld hebben gebracht en waarbij opvallend veel jongeren bij betrokken zijn.

De dag werd door veel aanwezige deelnemers en de organisatie de nodige belevenissen en wandelperikelen onder de loep genomen en werden de laatste nieuwtjes van 2018 en de voornemens voor 2019 in voorzichtige vorm besproken en toegelicht.

De organiserende SOP kan weer terug kijken op een geslaagde wandeltocht en onze bijdrage en wensen u allen hele fijne Kerstdagen en een voorspoedig en gezond nieuwjaar en hopen u allen weer terug te zien op 2 januari 2019 in Laren.

 

Chris Woerden

Verkenning route Sagambiara Walk in Putten

Afgelopen woensdag is er met Wim Freriks, Peter en Ria Lissenberg, Casper Seijn, Henk Dikken en Ine de Vroom een verkenningstocht gelopen voor de Sagambiara Walk.

SW2018IV1

 

Dit jaar is er een tocht gemaakt door een ander gedeelte van Putten. Vanaf de Peppelhoeve gaan we rechts af richting het centrum van Putten richting landgoed Oud Groevenbeek.

Daar is te vinden een oud landgoed met boerderijen een oude druivenkas en watertoren. De watertoren is huisvesting voor vleermuizen en daarom ook niet te bezichtigen. We lopen dan verder richting groevenbeekse heide, daar is de wagenrust. De tien kilometer gaat vanaf de wagenrust onder een tunneltje door naar Nieuwe Groevenbeek en lopen via een  bosrijke villawijk terug naar de Peppelhoeve. De langere afstanden lopen verder langs de heide en gaan we richting Telgt en Horst (Horst alleen de 30 km) dit zijn  buurtschappen van de gemeente Ermelo.  

 

 

 

 Vervolgens gaan we richting De Mariahoeve daar is de grote rust voor de langere afstanden.SW2018IV2

Eigenbrood 2De Mariahoeve is een museum boerderij. Deze boerderij is nog in dezelfde staat als in de eerste helft van de vorige eeuw. Speciaal voor de wandelaars gaan ze deze zaterdag open. Normaal zijn ze gesloten in december en januari. Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Laten we dus geen misbruik maken van de gastvrijheid van de vrijwilligers van de Mariahoeve.

 

SW2018IV3

 

Na de rust gaan we richting kasteel de Vanenburg, we lopen achterlangs en komen dan langs een poel wat het eerste zwembad van Putten is geweest. We lopen verder door de tuinen van de Vanenburg en kunnen dan links het kasteel aan de voorkant zien.

We lopen langs het station en lopen dan weer richting wagenrust. Na de wagenrust gaan we via een tunnel naar Nieuw Groevenbeek richting de Peppelhoeve. Het laatste deel loopt door de villawijk van Putten.

Kortom onze parcoursbouwers hebben hun best gedaan er een mooie gevarieerde wandeling van te maken. Bos, heide, landbouwgebieden en een aantal mooie landgoederen.

We zien jullie dan ook graag op 22 december tijdens de wandeling.

 

Ine de Vroom

Werkgroep Sagambiara-Walk Samen Op Pad.

Aantallen wandelaars Sagambiara Walk
       
  12 wandelingen  
  3274 Wandelaars  
  273 Gemiddeld  
       
1 2006   192
2 2007   223
3 2008   345
4 2009   206
5 2010   132
6 2011   337
7 2012   305
8 2013   319
9 2014   180
10 2015   279
11 2016   378
12 2017   378
13 2018   0
14 2019   0
15 2020   0
16 2021   0
17 2022   0
18 2023   0
19 2024   0
20 2025   0

 

Almere, 17 december 2016

Ik stond vandaag voor een moeilijke keuze. Er waren drie wandeltochten waar ik uit kon kiezen.

De eerste tocht was een weekendwandeltocht georganiseerd door Almeerdaagse.

De tweede tocht was de RS80 wandeltocht in Pijnacker en de derde wandeltocht was de Sagambiara-Walk te Putten (Gelderland).

Aangezien ik in Almere woon en de tochten van RS80 ook vaak loop, heb ik voor de Sagambiara-Walk gekozen.

Nog een reden om de laatste tocht te lopen is het feit dat deze tocht een Samen Op Pad wandeling is. De tocht werd vandaag voor de 11ekeer georganiseerd. Eén van de goede doelen van Samen op Pad de Seibowerkgroep  (www.seibowerkgroep.nl)is betrokken bij de organisatie van deze wandeltocht.  

Wilt u weten hoe deze wandeltocht ontstaan is, kijk dan op http://deputtenaer.nl/lokaal/sagambiara-walk-voor-goede-doelen-193703 of op de website www.wc-samenoppad.nl

De wandelroute ging hoofdzakelijk door bossen die liggen tussen Putten, Ermelo en Speuld. Na 5 km deelden vrijwilligers mandarijnen uit en na 10 km was er een wagenrust, met koffie, thee, frisdrank, broodje hamburger of worst en nog veel meer.

De grote rust hielden we na 15 km bij Het Boshuis www.hetboshuis.nlin Drie. Dit is een leuk en gezellig restaurantje.

Na de rust gingen we verder richting de wagenrust .

Toen we daar aankwamen heb ik een heerlijke kom erwtensoep genomen. Hierna gingen we richting de finish. Bij de finish hoorde ik dat er 377 wandelaars hebben meegelopen.

Het was een prachtige route die uitgezet was door Samen Op Pad.

Mijn dank gaat uit naar de organisatie van Sagambiara en stichting Samen op Pad.

Gr. Heopa

 

SAGAMBIARA-WALK - Met ’Samen Op Pad’ in actie voor de medemens

In de Dominicaanse Republiek en Thailand

Voor het tiende jaar vormt de omgeving van Putten het decor voor het tweede lustrum van de SAGAMBIARA-WALK. Traditiegetrouw is ook dit jaar weer op de laatste zaterdag voor het kerstfeest, 19 december a.s., de wandeling over de afstanden 10 km, 20 km, 25 km en 30 km in de bossen rondom Putten. Doel van de wandeling is om geld bijeen te krijgen voor het project van de El Seibo Werkgroep Putten. Door de orkaan Georges, die op 22 december 1998 over de Dominicaanse Republiek raasde, raakten veel mensen daar alles kwijt. Pastor Nicolas heeft er met hulp van naasten voor gezorgd dat daar de aflopen jaren weer een schooltje is opgezet en er aan een medisch centrum wordt gewerkt. Doel is om de kinderen daar ook weer toekomstkansen te geven. Omdat wij met de kerst vaak uitgebreid aan tafel zitten en genieten van onze luxe is deze periode een uitlezen moment om stil te staan bij de mensen, die kerst met minder luxe kunnen vieren. Onze leus: De jeugd heeft de toekomst, moet ook daar bewaarheid worden.

Op de site htttp://kerknetputten.nl/seibo kunt u over het genoemde project alle informatie vinden.

Het tweede goede doel dat deze wandeling steunt is de Asain Care Foundation.

In 2010 is Bob van Rijn geëmigreerd naar Thailand om daar hulp te verlenen. Hij richt zich vooral op de vluchtelingen langs de grens met Myanmar. Hij werkt daar onder andere met de stam ’Karen’ en hun bijbelschool in het dorp Pala-U. De hulp bestaat uit vaste projecten en incidentele acties. Zo zijn er het voedsel- en luierproject, waardoor een min of meer vaste groep mensen maandelijks hulp ontvangt. Bij incidentele acties moet men denken aan het uitdelen van kleding, inkoop van medicijnen, het brengen van dekens e.d. Er is een pilot gestart om mensen onafhankelijk te maken van hulp. Daartoe is een geitenboerderij opgezet om te kijken of een gezin na het opstarten ervan zelfstandig verder kan. Indien het succesvol verloopt, dan gaat de stichting daarna op zoek naar mogelijkheden om ook andere gezinnen onafhankelijk van het voedselproject te maken. Een deel van de opbrengst van onze wandeling ondersteunt dit streven. Voor meer informatie zie de website: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De stichting Samen Op Pad, die voor deze goede doelen verdeeld over het jaar een groot aantal groepswandelingen organiseert, sluit het jaar traditiegetrouw af met deze wandeling in Putten. Met hulp van leden van de El Seibo-groep wordt er door Samen Op Pad voor een waar wandelfestijn gezorgd. Ook dit jaar gaat de route door de bossen en over de heide tussen Putten en rond Drie. Onderweg is er de inmiddels bekende wagenrust. Voor de 20km, 25 km en 30 km is er tevens een caférust. Dankbaar maken we gebruik van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, het Gelders landschap en van landgoedeigenaren. Gestart kan er worden vanaf ‘Het Denksportcentrum’ aan de Jac. Catsstraat 76 te Putten. Voor de afstanden 20 km, 25km en 30 km is de starttijd van 9.00 uur tot 10.00 uur en de deelnemers aan de 10 km kunnen starten tussen 9.00 uur en 11.00 uur. Op de site van de stichting Samen Op Pad www.wc-Samenoppad.nlkunt u alle informatie over de wandelactiviteiten en de goede doelen vinden.

We hopen dat velen van u onze kerstgedachte willen steunen door deel te nemen aan deze wandeling. Bied mensen hulp in hun eigen, vertrouwde omgeving.

 

Foto's gemaakt tijdens het voorlopen Klik hier

SAGAMBIARA-WALK PUTTEN
 

SAMEN OP PAD VOOR HET GOEDE DOEL

 

 

Zaterdag 21december 2013 organiseert wandelcomité“Samen Op Pad” de

8e

SAGAMBIARA-WALK

 

Een wandeltocht waarvan een deel van de opbrengst elk jaar bestemd is voor de kleuters in Gambia (Serekunda) en de Dominicaanse Republiek ( El Seibo)

 

Afstanden en starttijden:

30 km: 09:00 uur tot 10:00 uur

25 km: 09:00 uur tot 10.00 uur

20 km: 09:00 uur tot 10:00 uur

10 km: 09:00 uur tot 11:00 uur

                          

Het startbureau is open vanaf 08:30 uur en sluit om 16:30 uur. 

         

Inschrijfgeld bedraagt: voor bondsleden € 3,00 en € 4,00voor niet-leden.

 

De opbrengst gaat naar onze goede doelen.

Doneren kan ook via de ING Bank, rekeningnummer:NL40INGB075.22.12.087

t.n.v. Mevr. G.G. van den Brink en/of Dhr. E.G.W. Freriks

 

 

De wandeling geschiedt geheel op eigen verantwoording, de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enigerlei schade.

 

Parkeren dient u bij voorkeur bij de Nieuwe Kerk, Kerkstraat 96, 3882BV, Putten

 

De route laat ons een deel van het schitterende natuurgebied van de Veluwe zien.

Bij de start ontvangt u een routebeschrijving en de route is door middel van pijlen aangegeven.

 

We starten vanuit “Het Denksportcentrum”, Jac. Catsstraat 76, 3881XR Putten.

 

Waarom toch steeds weer die zaterdag voor Kerst?

 

Lang is er over nagedacht. Een weekend met weinig wandeltochten, want niemand mag er voor de voeten gelopen worden. Maar de echte reden om deze tocht op deze laatste zaterdag voor het kerstfeest te lopen, blijft wel de volgende: het delen van onze rijkdom.

Dagen waarop vele van ons uitgebreid aan tafel zitten, misschien zelfs met cadeaus onder een schitterende kerstboom. Miljoenen euro’s worden er uitgegeven om vooral de jaarwisseling niet geruisloos voorbij te laten gaan.De klok slaat 24:00 uur, de donkere nachthemel wordt helder verlicht met de mooiste kleuren. Ons goed recht om daar volop van te genieten. Maar wat hebben de kleuters van Serekunda en de kinderen van El Seibo?

Onze leus is: De jeugd heeft de toekomst.

Met de opbrengst van onze wandeltochten hopen wij de kinderen, die met minder goed hebben dan onze kinderen, verder op weg te helpen …….een betere toekomst tegemoet.

Van harte nodigen wij u uit en hopen dat u van onze fijne wandeling(en) zult genieten.

Dus…ook dit jaar samen op pad voor de kinderen van de St. Theresiaschool in Serekunda te Gambia en de kinderen van El Seibo.

 

Een boodschap van het eerste uur.

 

Kijk eens om je heen, een arm, een schouder, een klein gebaar.

Geef liefde aan elkaar door en begrijp de boodschap van KERST

 

Steun de kinderen van de St. Theresiaschool in Serekunda, te Gambia.

 

Wederom organiseren wij voor u de “SAGAMBIARA-WALK”, want nog altijd is er veel geld nodig voor de kinderen van de St.Theresiaschool.

Wij wandelen samen om de afbouw van de school te kunnen bekostigen. Zo bieden we de kinderen van Serekunda betere toekomst mogelijkheden. De gespaarde gelden worden door de vrijwilligers, die wij steunen, direct in het land zelf besteed op het moment dat zij in Gambia met de bouw bezig zijn. Zo kan het maximale met het geld bereikt worden.

 

Steun de kinderen van El Seibo in de Dominicaanse Republiek.

 

Ook nu weer als doel de “ El Seibo Werkgroep Putten”.

Door de orkaan Georges, die op 22 september 1998 over de Dominicaanse Republiek raasde, zijn veel mensen alles kwijtgeraakt. Ook al kregen zij een klein stukje grond en heeft Pastor Nicolás er (met de hulp van zijn naasten ) voor gezorgd dat er een afdak gebouwd werd, dat als school dienst is gaan doen. Toch is er nog veel nodig om de kinderen van El Seibo een beetje als onze kinderen, naar een school te laten gaan.

In de afgelopen jaren zijn er al 6 leslokalen, een toiletgroep, een kantoor en een muur om het complex gerealiseerd. Men is nu bezig met het maken van een zevende les lokaal. Daarnaast worden de warmte gevoelige laptop vervangen en is men bezig met de aanleg van elektra zodat de accommodatie ook gebruikt kan worden als het donker is. Ook blijven er vaste kosten om het geheel draaiende te houden Als jullie de website bezoeken kun je lezen wat er tot op heden voltooid is. Elke zomer hopen ze met een groep Nederlanders naar El Seibo te gaan om daar verder te bouwen aan het medisch centrum. Daarbij hopen we van het door u bijeen gebrachte geld mee door te kunnen gaan.(kijk voor meer informatie op onze website - http://www.kerknetputten.nl/seibo )

 

Namens de kleuters, kinderen en ouders van Serekunda en El Seiboen ook de talloze vrijwilligers werkzaam aan deze projecten…… bedankt.

 

Gerrie van den Brink.


 

 

PARKEREN:   Nieuwe Kerk, Kerkstraat 96, 3882BV, Putten    gps: N52 15.349 E5 36.449

 

Parkeren bij de start -en finishlocatie kan niet meer. Wij hebben het afgelopen jaar het vriendelijke verzoek gekregen om niet meer bij de ALDI-markt te parkeren. Dit is eigen parkeerterrein. Omdat wij wandelaars zijn, die niet op een kilometer kijken, verzoeken wij om uw auto op het parkeerterrein bij de Nieuwe Kerk te zetten op een loopafstand van ongeveer 500 meter van de start. Wij als organisatie zullen voor bewegwijzering zorgen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De start- en finishlocatie:

 

Op de start-en finishlocatie heten wij u van harte welkom. Voor u start kunt u gebruik maken van onze catering. Er is koffie, thee en fris verkrijgbaar.

Als u bij terugkeer van uw wandelingbij finishlocatie bent aangekomen, kunt u uw wandelboekje laten afstempelen en ontvangt u een plaatje voor het boekje.

Loop daarna nog even langs de presentatie van onze goede doelen. Daar kunt u zien waar deze enthousiaste vrijwilligers met de ingezamelde gelden aan werken.

Uiteraard vinden wij het gezellig dat u daarna nog even onder het genot van een drankje en of hapje wat nababbelt, voordat u weer naar huis reist.

Bedenk dat de opbrengst catering (verkoop min inkoopvan onze catering en overige kosten) en de opbrengst van de wandeltocht bestemd is voor onze goede doelen.

 

Op de website. http://www.wc-samenoppad.nl kunt u de financiële verantwoording bekijken.

 

De route:

 

Ook dit jaar gaat de route door de bossen en over de heide tussen Putten en rond Drie. Onderweg is er de inmiddels bekende wagenrust Voor de 25 km en 30 km is er tevens een caférust. Dankbaar maken wij gebruik van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, Gelders landschap en landgoedeigenaren. We zijn blij dat ons het gebruik ervan wordt toevertrouwd en dat willen wij graag zo houden. Daarom aan u de oproep: Laat geen afval achter op het parkoers, maar deponeer dat in daarvoor opgestelde afvalbakken bij de rustlocaties.

 

 

Wist u dat:

 

 • Wij een grote ploeg fantastische vrijwilligers hebben;
 • Dat zij, zowel binnen als buiten, voor u klaar staan:
 • Dat u zult genieten van de schitterende omging:
 • Dat tientallen vrijwilligers voor u een feestdag willen verzorgen.
 • (Op het parkoers bevinden zich parkoersbewakers en er worden foto’s gemaakt door onze eigen fotograaf.)
 • We naast de SAGAMBIARA-WALK ook op een aantal woensdagen groepswandelingen organiseren? Ook dit met als doel geld te genereren voor onze goede doelen. U vindt de agenda daarvoor op onze website en of op de start -/ finishlocatie.

 

 

Bereikbaarheid per openbaar vervoer, NS station Putten,

 

Uit de richting Zwolle:
- Neem de stoptrein naar Utrecht en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac. Catsstraat. In vijf minuten bereikt u vanaf de bushalte de pijlen volgend de start.

 

Uit de richting Amersfoort:
- Neem de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac. Catsstraat. In vijf minuten bereikt u vanaf de bushalte de pijlen volgend de start.

 

Uit de richting Arnhem:
- Neem de intercity naar Utrecht, daar de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac. Catsstraat.  In vijf minuten bereikt u vanaf de bushalte de pijlen volgend de start.

 

Met eigen vervoer:

-Vanaf Amersfoort: A28 afslag 9, Nijkerk-Putten, weg volgen tot Putten. 1eafslag (bij Terra Nova) richtingGarderen (= Van Geenstraat) 3erotonde linksaf en daarna 1erotonde links en gelijk links (= Kerkstraat).

-Vanaf Apeldoorn: A1 afslag Garderen, N310 (Wolweg) rechtdoor rotonde met Apeldoornsestraat, Hogesteeg, (wordt Bakkersweg) tot einde weg in Garderen links, (Dorpsstraat), richting Putten. Na bord ‘50’ rotonde 3 kwart rond rijden, (= Calcariaweg wordt Sprielderweg,) daarna 1erontonde rechts (= Voorthuizerstraat) en daarna 1erotonde links en gelijk 1estraat links (= Kerkstraat).

Vanaf parkeerplaats naar start ongeveer 500 meter wordt gepijld.

 

De 8e SAGAMBIARA-WALK staat gepland op 21-12-2013.

We hopen u massaal te mogen begroeten en dat u van deze dag gaat genieten.

Als u na afloop naar huis gaat, neem dan onze kerstboodschap mee:

 

Kijk eens om je heen, een arm, een schouder, een klein gebaar.

Geef liefde aan elkaar door en begrijp de boodschap van KERST

 

Gerrie van den Brink

 

 

Wij, alle medewerkers van de SAGAMBIARA-WALK,

wensen u gezegende kerstdagen en een gelukkig en gezond 2014 toe.

 

 

Tot ziens bij de 9e SAGAMBIARA-WALK 20 december 2014.

 

Informatie bij Samen Op Pad e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Tel. 06-51668828

 

Zie voor meer informatie onze website: http://www.wc-samenoppad.nl/

Breng gerust eens een bezoekje aan onze informatieve website.

 

 

                                         

 

 

 

 

 

Zaterdag 22december 2012 organiseert wandelcomité“Samen Op Pad” de                     

 

7e Sagambiara-Walk

 

Een wandeltocht waarvan een deel van de opbrengst elk jaar bestemd is voor de

 

“GOEDE DOELEN”

 

Gambia (Serrekunda) en de Dominicaanse Republiek ( El Seibo)

 

 

Keuze afstanden zijn: 10, 20, 25 en 30 km.

 

Starttijden zijn:

                  30 km.  09:00 uur tot 10:00 uur

                  25 km.  09:00 uur tot 10.00 uur

                  20 km.  09:00 uur tot 10:00 uur

                  10 km.   09:00 uur tot 11:00 uur

 

De wandeling geschied geheel op eigen verantwoording, de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enigerlei schade.

 

De route is geheel vernieuwd en laat u een deel van onze mooie omgeving zien, de Veluwe.

 

Bij de start ontvangt u een route beschrijving.

 

Tot 22 December 2012,  vanuit “Het denksportcentrum”, Jac. Catsstraat 76, 3881 XR Putten. 
Steun de kinderen van de st. Theresiaschool in Serrekunda, te Gambia.

Op veler verzoek gaan wij door. Wederom organiseren wij voor u de “SAGAMBIARA-WALK”. Nog altijd is er veel geld nodig voor de kinderen van onze verre medemens. Ook dit jaar gaan we voor de “st. Theresiaschool” te Serrekunda in Gambia. Wij zullen er samen voor wandelen om de kinderen verder te helpen deze school te kunnen afbouwen, zodat ook zij later een betere toekomst mogen hebben. Lieve mensen van de stichting, nog altijd nauw betrokken bij het dorp Serrekunda en haar inwoners, mensen uit mijn omgeving zijn samen met de dorpelingen nog altijd druk aan het werk in, rond en met de school. Regelmatig gaan zij persoonlijk naar dit dorp. Zo helpen zij de bewoners een duurzaam bestaan op te bouwen in hun eigen vaderland.

 

Steun El Seibo.

Door de orkaan Georges, die op 22 september 1998 over de Dominicaanse Republiek raasde, zijn veel mensen hierbij alles kwijtgeraakt. Ook al kregen zij een klein stukje grond en heeft Pastor Nicolás er (met de hulp van zijn naasten ) voor gezorgd dat er een afdak gebouwd werd, die als school dienst zou gaan doen, is er nog altijd veel nodig om de kinderen van El Seibo een beetje als onze kinderen, naar een goede school te laten gaan.

In de afgelopen jaren zijn er al 6 leslokalen, een toilettengroep, een kantoor en een muur om het complex gerealiseerd. In 2010 is er een start gemaakt met een kleinschalig medisch centrum, wat in 2011 voor een klein deel al gebruiksklaar is gemaakt. In de komende jaren wordt hier mee doorgegaan.

Als jullie hun website bezoeken kun je lezen wat er tot op heden voltooid is.

Volgende zomer hopen ze weer met een groep Nederlanders naar El Seibo te gaan om daar verder te bouwen aan het medisch centrum.Voor meer info. www.kerknetputten.nl/seibo

 

Wilt u meer weten over beide projecten? Kijk op onze website: www.wc-samenoppad.nl/

 

Waarom toch steeds weer die zaterdag voor Kerst?

Lang is er over nagedacht. Een weekend met weinig wandeltochten, want niemand mag er voor de voeten gelopen worden. Maar de echte reden om deze tocht op deze laatste zaterdag voor het kerstfeest te lopen blijft wel de volgende, onze rijkdom, slechts enkele dagen voor kerst en de jaarwisseling. Dagen waarop vele van ons uitgebreid aan tafel komen, misschien zelfs met cadeaus onder onze schitterende kerstboom. Miljoenen euro’s worden er uitgegeven om vooral maar niet onze jaarwisseling geruisloos voorbij te laten gaan.De klok slaat 24:00 uur, de donkere nachthemel wordt helder verlicht met de mooiste kleuren. Ons goed recht om daar volop van te genieten. Maar wat hebben de kleuters van Serrekunda en de kinderen van El Seibo? 

Onze leus luidt toch nog altijd: de jeugd heeft de toekomst. Met de opbrengst van onze wandeltochten hopen wij deze kleuters / kinderen verder op weg te helpen, zodat ook zij, net als onze kinderen, een betere toekomst tegemoet mogen zien.

Van harte nodigen wij u uit en hopen dat u van onze fijne wandelingen zult genieten.

Dus…ook dit jaar  wandelen voor de kinderen van de st. Theresiaschool in Serrekunda te Gambia en de kinderen van El Seibo.

 

Namens de kleuters van Serrekunda en de kleuters van El Seibo,  BEDANKT   

PARKEREN!!!!

Parkeren bij de start en finishlocatie kan niet meer. Wij hebben het afgelopen jaar het vriendelijke verzoek gekregen om niet meer bij de ALDI markt te parkeren dit is eigen parkeer terrein . Omdat wij wandelaars zijn die niet op een km kijken verzoeken wij om u auto op het parkeer terrein bij de Nieuwe kerk te zetten een loop afstand van ongeveer 500 meter wij als organisatie zullen voor bewegwijzering zorgen, volg de aanwijzingen van onze parkeerwachters op. Al vast bedank voor u medewerking

 

De start finishlocatie:

Op de start/finishlocatie heten wij u van harte welkom. Voor u start kunt u gebruik maken  van onze catering om nog wat te nuttigen, koffie, thee en of fris. Als u bij terugkeer van uw wandelingbij start/finishlocatie bent aangekomen, kunt u uw stempel en wandelboek plaatje in ontvangst nemen. Loop daarna nog even langs de Gambia en de El Seibo tafels, waar u kunt zien waar deze lieve mensen met de door ons (uw) ingezamelde gelden aan werken. Uiteraard vinden wij het gezellig dat u daarna nog even onder het genot van een drankje en of hapje wat nababbelt, voordat u weer naar huis reist.

Van de wandeltocht wordt minimaal 80% van de opbrengst verdeeld over beide doelen. 

 

Wist u dat:

 • Op www.wc-samenoppad.nl kunt u onze financiële verantwoording bekijken.
 •  Wij een grote ploeg met lieve vrijwilligers hebben? En dat zij er zowel binnen als buiten voor u klaar staan. Zodat u zult genieten en weten dat er goed voor u gezorgd wordt.
 • Op het parkoers bevinden zich parkoersbewakers en er worden foto’s gemaakt door onze eigen fotograaf.
 •  We naast de Sagambiara-Walk ook op woensdag groepswandelingen organiseren met natuurlijk als doel geld genereren voor onze goede doelen. U vindt de agenda daarvoor op onze website www.wc-samenoppad.nl en of op de start / finishlocatie.
 • De volgende Sagambiara-Walk (8e) staat gepland op 21-12-2013, wij heten u ook dan weer van harte welkom

 

De route:

Dit jaar een geheel gewijzigde route. De route gaat dit jaar door de bossen en over de heide tussen Ermelo en Speuld. Onderweg is er dit jaar weer een wagenrust voor alle afstanden. Voor de 20, 25 en 30 km is de caférust bij het Boshuis te Drie. Ongetwijfeld zullen er onderweg nog de bekende doorloop posten zijn voorzien, laat u verrassen.  

Dankbaar maken wij gebruik van de natuurgebieden van onder andere Staatsbosbeheer, Gelders landschap en Schovenhorst. We zijn blij dat ons het gebruik ervan wordt toevertrouwd en dat willen wij graag zo houden. Daarom aan u de oproep laat niet uw afval achter op het parkoers maar deponeer dat in daarvoor opgestelde afval bakken op onze start, finish en rustlocaties.


 

Wij hopen dat u van deze dag gaat genieten.

Als u na de wandeling naar huis gaat, neem dan de boodschap van kerst met u mee.

 

Wij, alle medewerkers van de SAGAMBIARA-WALK,

wensen u nu al vast gezegende Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2013

 

 

Bereikbaarheid per openbaar vervoer, NS station Putten:,

Uit de richting Zwolle:

- Neem de stoptrein naar Utrecht en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac Catsstraat. Het is nu ongeveer 5 minuten lopen. De route naar de startlocatie wordt voor u gepijld.

Uit de richting Amersfoort:

- Neem de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac Catsstraat. Het is nu ongeveer 5 minuten lopen. De route naar de startlocatie wordt voor u gepijld.

Uit de richting Arnhem:

- Neem de intercity naar Utrecht, daar de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac Catsstraat. Het is nu ongeveer 5 minuten lopen. De route naar de startlocatie wordt voor u gepijld.

 

Met eigen vervoer:

 - Vanaf Amersfoort: A28 afslag 9, Nijkerk-Putten, weg volgen tot Putten. 1e afslag (bij Terra Nova) riGarderen (= Van Geenstraat) 3 rotondes rechtdoor, daarna 2e weg links = Jac Catsstraat.

 - Vanaf Apeldoorn:A1 afslag Garderen, N310 (Wolweg) rechtdoor rotonde met Apeldoornsestraat, Hogesteeg, (wordt Bakkersweg,) tot einde weg in Garderen. Links, Dorpsstraat, richting Putten. Na bord ‘50’ rotonde, 3 kwart rond, (= Calcariaweg,) daarna 2e weg rechts (= Peppelerweg, doorrijden tot einde weg)

 

Tot ziens bij de SAGAMBIARA-WALK 22 december 2012.

 

Informatie bij Samen Op Pad. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Tel. 06-51668828

 

 

 

             

              Een wandeltocht waarvan een deel van de opbrengst elk jaar bestemd is voor,

 

                                                        “GOEDE DOELEN”

 

             Gambia (Serrekunda) en nu ook deDominicaanse Republiek ( El Seibo)

 

Keuze afstanden zijn: 10, 20, 25 en 30 km.

 

Starttijden zijn:      30 km.  09:00 uur tot 10:00 uur

                           25 km.   09:00 uur tot 10:00 uur

                           20km.   09:00 uur tot 10:00 uur    

                           10 km.  09:00 uur tot 11:00 uur

                           

Het startbureau is open vanaf 08:30 uur en sluit om 16:30 uur.      

               

Inschrijfgeld bedraagt:
  voor bondsleden € 3.-- .   voor niet bondsleden € 4.-- .

 

Doneren kan ook. ING Bank, rekeningnummer: 75.22.12.087.

tnv Mw G.G. van den Brink of E.G.W. Freriks

 

 

De wandeling geschied geheel op eigen verantwoording, de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enigerlei schade.

 

Parkeren van uw auto dient u in de straten in de omgeving te doen,

 

De route laat ons een deel van onze mooie omgeving zien, de Veluwe.

 

Bij de start ontvangt u een route beschrijving.

 

17 December 2011,  vanuit “Het denksportcentrum”, Jac. Catsstraat 76, te Putten.

 

 

 

 

Bereikbaarheid per openbaar vervoer, NS station Putten,

Uit de richting Zwolle:
- Neem de stoptrein naar Utrecht en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac Catsstraat. Het is nu ongeveer 5 minuten lopen. De route naar de nieuwe startlocatie wordt voor u gepijld.

Uit de richting Amersfoort:
- Neem de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac Catsstraat.Het is nu ongeveer 5 minuten lopen. De route naar de nieuwe startlocatie wordt voor u gepijld.

Uit de richting Arnhem:
- Neem de intercity naar Utrecht, daar de stoptrein naar Zwolle en stap uit in Putten. Neem daar bus 107 richting Arnhem. Stap uit bij halte "Vijverhof". Tegenover de Vijverhof is de Jac Catsstraat. Het is nu ongeveer 5 minuten lopen. De route naar de nieuwe startlocatie wordt voor u gepijld.

 

Met eigen vervoer:

-Vanaf Amersfoort: A28 afslag 9, Nijkerk-Putten, weg volgen tot Putten. 1e afslag (bij Terra Nova) riGarderen (= Van Geenstraat) 3 rotondes rechtdoor, daarna 2e weg links = Jac Catsstraat.

-Vanaf Apeldoorn:A1 afslag Garderen, N310 (Wolweg) rechtdoor rotonde met Apeldoornsestraat, Hogesteeg, (wordt Bakkersweg,)  tot einde weg in Garderen. Links, Dorpsstraat, richting Putten. Na bord ‘50’ rotonde, 3 kwart rond, (= Calcariaweg,) daarna 2e weg rechts (= Peppelerweg, doorrijden tot einde weg)

 

Tot ziens bij de SAGAMBIARA-WALK 17 December 2011.

 

Informatie bij Samen Op Pad. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Tel. 06-51668828

 

Zie voor meer informatie onze website: http://www.wc-samenoppad.nl/

Breng eens een bezoekje aan onze gezellige website.

 

De organisatie:

 

Nadat Gerrie van den Brink met haar gezin 5 jaar heeft georganiseerd moet ze om gezondheid redenen hiervan afzien. Wij medecomitéleden hebben gemeend dat wij er alles aan moeten doen om de doelstelling van Gerrie, wandelen voor het goede doel onder het motto een druppel op de gloeiende plaat in ere te houden .

Daarom hebben we besloten de Sagambiara-Walk voort te blijven zetten. Wel zullen we enkele zaken anders doen want ondanks alle goede bedoelingen en wil, moeten we vast stellen dat Gerrie met haar gezin met erg veel liefde en inzet de afgelopen 5 jaar hun wandel evenement organiseerden.

 

Mededeling:

 

Wij comité Samen Op Pad zijn van mening dat Gerrie van den Brink, de moeder van de Sagambiara-Walk en het wandel comité Samen Op Pad, ons voorbeeld was en zal blijven.

Wij willen haar daarom benoemen tot erelid van ons comité en ambassadrice van onze goede doelen. Daarmede heeft ze ten aller tijde onbeperkt toegang tot al onze activiteiten en we heten haar daar van harte welkom.  

 

De route:

 

Wederom gaat de route dit jaar door de bossen en over de heide tussen Putten en Garderen. Onderweg is er dit jaar weer de bekende wagenrust aan de Arnhemsekarweg en voor de 25 en 30 km is de grote caférust weer bij de Bonte Koe in Garderen. Dankbaar maken wij gebruik van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, Gelders landschap en …… We zijn blij dat ons het gebruik ervan wordt toevertrouwd en dat willen wij graag zo houden. Daarom aan u de oproep laat niet uw afval achter op het parkoers maar deponeer dat in daarvoor opgestelde afval bakken op onze rustlocaties.

 

De start finishlocatie:

 

Op de start/finishlocatie heten wij u van harte welkom. Voor u start kunt u gebruik maken  van onze catering om nog wat te nuttigen, koffie, thee en of fris. Als u bij terugkeer van uw wandelingbij start/finishlocatie bent aangekomen, kunt u uw stempel en wandelboek plaatje in ontvangst nemen. Loop daarna nog even langs de Gambia en de El Seibo tafels, waar u kunt zien waar deze lieve mensen met de door ons (uw) ingezamelde gelden aan werken. Uiteraard vinden wij het gezellig dat u daarna nog even onder het genot van een drankje en of hapje wat nababbelt, voordat u weer naar huis reist.

Bedenk dat: 80% van de opbrengst (verkoop min inkoopvan onze catering) en de opbrengst van de wandeltocht bestemd is voor onze goede doelen.

“Serrekunda” Gambia en “El Seibo” Dominicaanse Republiek.

Van de wandeltocht wordt 80 % van de opbrengst verdeeld over beide doelen.  

 

Op onze website. http://www.wc-samenoppad.nl kunt u onze financiële verantwoording

Bekijken.

 

Wist u dat wij een grote ploeg met lieve vrijwilligers hebben? En dat zij er zowel binnen als buiten voor u klaar staan. Zodat u zult genieten en weten dat er goed voor u gezorgd wordt.

(Op het parkoers bevinden zich parkoersbewakers en er worden foto’s gemaakt door onze eigen fotograaf.)

 

Wist u dat we naast de Sagambiara Walk ook op woensdag groepswandelingen organiseren met natuurlijk als doel geld genereren voor onze goede doelen. U vind de agenda daarvoor op onze website en of op de start/finishlocatie.  

 

 

De volgende Sagambiara Walk staat gepland op 22-12-2012, wij heten u dan weer van harte welkom

 

 

Wij hopen dat u van deze dag genoten heeft.

Als u straks naar huis gaat, neem dan de boodschap van KERST met u mee.

 

                                                                                                                      

                                                                                                      

Wij, alle medewerkers van de SAGAMBIARA-WALK,

 

wensen u gezegende Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2012.


 

 

 

Steun de kinderen van de st. Theresiaschool in Serakunda, te Gambia.

Op veler verzoek gaan wij door.

We gaan wederom voor u organiseren de “SAGAMBIARA-WALK”. Nog altijd is er veel geld nodig voor de kinderen van onze verre medemens. Ook dit jaar gaan we voor de “st. Theresiaschool” te Serrekunda in Gambia”. Wij zullen samen voor wandelen om de kinderen verder te helpen deze school te kunnen afbouwen, zodat ook zij later een betere toekomst mogen hebben. Lieve mensen van de stichting, nog altijd nauw betrokken bij het dorp Serrekunda en haar inwoners, mensen uit mijn omgeving zijn samen met de dorpelingen nog altijd druk aan het werk in, rond en met de school. Regelmatig gaan zij persoonlijk naar dit dorp. Zo helpen zij de bewoners een duurzaam bestaan op te bouwen in hun eigen vaderland.

 

 

Steun de kinderen van El Seibo.

Ook nu weer als tweede doel “Seibo Werkgroep Putten”.

Door de orkaan Georges, die op 22 september 1998 over de Dominicaanse Republiek raasde, zijn veel mensen hierbij alles kwijtgeraakt. Ook al kregen zij een klein stukje grond en heeft Pastor Nicolás er, (met de hulp van zijn naasten,) voor gezorgd dat er een afdak gebouwd werd, die als school dienst zou gaan doen, is er nog altijd veel nodig om de kinderen van El Seibo, een beetje als onze kinderen, naar een goede school te laten gaan.

In de afgelopen jaren zijn er al 6 leslokalen, een toilettengroep, een kantoor en een muur om het complex gerealiseerd. In 2010 is er een start gemaakt met een kleinschalig medisch centrum wat in 2011 voor een klein deel al gebruiksklaar is gemaakt.

In de komende jaren wordt hier mee doorgegaan.

Als jullie de website bezoeken,  kun je lezen wat er tot op heden voltooid is.

Volgende zomer hopen ze weer met een groep Nederlanders naar El Seibo te gaan om daar verder te bouwen aan dat medisch centrum.

 (kijk voor meer informatie op onze website - zie: http://www.kerknetputten.nl/seibo )

 

 

Wilt u meer weten over beide projecten?

Kijk op onze website: http://www.wc-samenoppad.nl/

 

Waarom toch steeds weer die zaterdag voor Kerst?

Lang is er over nagedacht. Een weekend met weinig wandeltochten, want niemand mag er voor de voeten gelopen worden. Maar de echte rede om deze tocht op deze laatste zaterdag voor het Kerstfeest te lopen blijft wel de volgende, onze rijkdom, slechts enkele dagen voor kerst en de jaarwisseling. Dagen waarop vele van ons uitgebreid aan tafel komen, misschien zelfs met cadeaus onder onze schitterende kerstboom. Miljoenen euro’s worden er uitgegeven om vooral maar niet onze jaarwisseling geruisloos voorbij te laten gaan.De klok slaat 24:00 uur, de donkere nachthemel wordt helder verlicht met de mooiste kleuren. Ons goed recht om daarvan volop te genieten. Maar wat hebben de kleuters van Serrekunda en de kinderen van El Seibo? 

Onze leus luidt toch nog altijd: de jeugd heeft de toekomst? Met de opbrengst van onze wandeltochten hopen wij deze kleuters / kinderen verder op weg te helpen, zodat ook zij, net als onze kinderen, een betere toekomst tegemoet mogen zien.

Van harte nodigen wij u uit en hopen dat u van fijne wandelingen mag genieten.

Dus…ook dit jaar dus wandelen voor de kinderen van de st. Theresiaschool in Serrekunda te Gambia en de kinderen van El Seibo.

 

Namens de kleuters van Serrekunda en de kleuters van El Seibo, BEDANKT

Hieronder kunt u de flyer downloaden

  

 
 
 De 5e Sagambiara Walk
Wat eens begon als een wandeling omdat initiatiefneemster Gerrie van den Brink 50 jaar werd is nu een jaarlijks terugkerende wandeling.
Gerrie werd 50 jaar en bedacht zich dit te vieren met een wandeling te organiseren met al haar wandelvrienden. Om er iets extra’s aan te geven bedacht ze om aan dit wandel evenement een inzameling te verbinden voor een goed doel.
Onder haar kennissen had ze een paar vrienden die privé een goed doel hebben opgezet in Gambia (de kinderen van Serrekunda) . Omdat ze Sara zag Samen met Gambia ontstond de naam Sagambiara Walk. (Ondertussen is er een tweede goed doel bij El Seibo, Dominicaanse Republiek.)
Niet wetende welke gevolgen het organiseren van deze wandeling had werd ze door vele wandelaars aangemoedigd om deze wandeling voort te zetten.
Zo gezegd zo gedaan, 1 keer werd 2 keer en ook de derde keer kwam in beeld. Omdat Gerrie de organisatie niet alleen meer wilde en ook niet geheel aankon door haar ziekte besloot ze om met enkele wandelvrienden een wandelcomité op te richten.
De naam daarvoor bedacht ze. Passend het werd "wandelcomité Samen Op Pad".
Ook dit bleef niet geheel zonder gevolgen, naast de Sagambiara Walk werd er besloten om ook woensdag wandelingen te organiseren die werden uitgezet door oud Euraudax wandelvrienden. Uiteraard met in het achterhoofd een druppel op de gloeiende plaat en het goede doel. Dat dit een succes is mogen we vast stellen. Voor 2011 staan er naast de Sagambiara Walk 20 woensdag wandelingen op de agenda van Samen Op Pad.
De 5e Sagambiara Walk dit jaar werd geopend met felicitatie en een woord van dank aan Gerrie van den Brink met haar gezin. Want zij, haar man en kinderen zijn een belangrijk onderdeel die het mogelijk maakt deze tocht te organiseren.
Een kleinigheid (de druppel op de gloeiende plaat) een bosje bloemen ondersteund door een daverend applaus is haar van harte gegunt.
Voor de derde keer op rij waren het winterse toestanden op deze 5e Sagambiara Walk. Ondanks het feit dat er bij enkele andere wandelingen de grotere afstanden afgelast waren, kreeg ons team vrijwilligers het voor elkaar om ook de 25 en 30 km uit te zetten en konden de wandelaars volop genieten van de prachtig uitziende natuur in een dik pak sneeuw.
Een compliment aan alle vrijwilligers en wandelaars die deze 5e Sagambiara Walk weer tot een succes maakten, al was de deelname wat minder dan vorige jaren. Dit had beslist te maken met de minder goede bereikbaarheid door sneeuw en gladheid.
Met de Sagambiara Walk sluit voor ons het S.O.P jaar, maar de eerste wandeling in het nieuwe  jaar, wordt nog wel dit jaar gelopen: Als rede is hiervoor genoemd, dat alles met de Sagambiara-Walk is begonnen en ook zal eindigen.

 

 

 

Lieve wandelvrienden en vriendinnen

 

SAGAMBIARA-WALK 2009 gaat de boeken in als een koude, prachtig witte en zeer geslaagde tocht.

 

Het is half 6 in de ochtend, als de eerste vrijwilliger bij ons op de bel drukt. Het is de mandarijnenkerstman. Al snel volgen ook de andere vrijwilligers.

De eerste bus was gisterenavond al geladen, deze ochtend, zooooo vroeg en zooooo koud, gingen Sebastiaan, Henk, Raymond en Wesley de tweede bus vullen met alles wat nog in ons huis lag opgeslagen. Ik was even vergeten dat ik zo’n grote kamer had, wat een ruimte nu alles in de wagens lag. Ook de kar van Alexander werd gevuld met stoelen, voor de post van kees.

Raymond heeft inmiddels Nieske, Carla en Hermien (met de soep) opgehaald.

Het is 6:25 uur. We gingen, in konvooi, 7 auto’s op rij, op weg naar Putten.

 Daar aangekomen, mocht ik de deur van het “Denksportcentrum” openen                 

                                                                 

En al snel werden de bussen uitgeladen en de spullen voor deze dag naar binnen gebracht. Voor een deel, want de tenten en stoelen moesten naar de rustposten op Krachtighuizen, Koudhoorn en naar de Arnhemsekarweg gebracht worden. En wat ze op de laatste post aantroffen?

In de zaal ging de telefoon, Henk belde met het bericht, “ze hebben het hele toilet opgeblazen”. (lees voor meer hierover op onze voorpagina)

Vrijdag had de firma Boels voor ons deze bio-box gesponsord. Wat waren we weer gelukkig. We konden hen, die op de kortere afstanden zaten, weer een toilet aanbieden. De chauffeur van vrijdag was al slippend en glijdend naar de Arnhemsekarweg gereden. Daar bleek het toilet een gebarsten pot te hebben. In de middag had een tweede chauffeur een ander toilet afgeleverd. Wat een servies, wat waren we blij. Helaas verstompte die vreugde toen het telefoontje op de vroege ochtend van zaterdag 19 december ons meedeelde dat het toilet was opgeblazen. Er is inmiddels aangifte gedaan bij politie. Wat erg dat er mensen zijn die niet van andermans eigendommen kunnen afblijven.

Het was bijna 9 uur, toen ik achter de Marty en Wim aanging. Ik mocht de eerste wandelaars een hele fijne 4e SAGAMBIARA-WALK toewensen.

Bij de oude post, de Peppelhoeve, staat een man, in de kou, hen die niet op de website hadden gekeken, stuurde hij door naar de nieuwe startlocatie. Het was Raymond, die de wandelaars veilig over de kruising hielp. Helaas trof hij voor het vierde jaar de boze overbuurman in zijn roodwitte lint aan. De man trok met geweld aan de afzetting. Helaas heeft de man na vier jaar nog niet begrepen dat wij dat doen, ter bescherming van de bewoners van de Peppelerweg. Jammer dat sommige mensen vol agressie zitten. Wie weet verrassen wij hem volgend jaar vooraf met een bezoekje en leggen hem het waarom uit. En wie weet helpt het.

Achter de tafel zaten drie lieve medewerksters, Truus, Ans en Carla. Met een glimlach hebben zij u ontvangen bij de inschrijving en later, bij terugkomst, bij het afmelden. Zij hebben u een hoesje met een wandeldiploma en wandelboekplaatje gegeven, voorzien met een lijst van onze sponsoren en hebben u uw herinnering, ons symbool, de druppel overhandigd. Ik hoop dat u hem mag zien als die arm, die schouder, dat gebaar. Hij hoeft niet groot te zijn, hij hoeft niet duur te zijn. Wilt u liefde aan elkaar doorgeven en wij hopen dat u de boodschap van KERST mocht en mag begrijpen. Elke herinnering, elke druppel op de gloeiende plaat, een cent, heel weinig, heel klein, mocht ik weer zelf maken. Niet uit mijzelf, maar door een droom. Kijk en geef die liefde door aan elkaar en we hebben een warme Kerst.

In de zaal wandelde een verse opa. Heel trots, want hij was vandaag voor het eerst opa geworden. En achter de El Seibo tafel zat een verse oom, want ook voor hem was er een klein wondertje geboren. Wij feliciteren Stoffel, zijn vrouw Maria en Johan van harte met de geboorte van hun eerste kleinzoon/oomzegger.

In de zaal kon u kennis maken met de ambassadeur van de Cliniclowns. Zij waren van harte welkom om hun geweldige werk te promoten. Wij hopen dat u ook even langs deze tafel bent gelopen. Kijk voor meer informatie op hun website en steun dit grote werk. Want ook zij laten kinderen weer een heel klein beetje kind zijn.

Naast de inschrijftafel mochten we welkom heten meneer B. Huisman. Hij zat als bondsofficial bij ons aan tafel namens de SGWB.

 

Helaas…………

Wederom gaat de telefoon. Er klinkt een lichte paniek in de stem. Er was een wandelaar gevallen en het zag er niet zo goed uit.

Gelukkig waren er nog vrijwilligers die niet naar hun posten waren. Een van hen, Jack, heeft de auto genomen en is gereden tot bij de mandarijnenkerstman. Daar werd de gevallen wandelaar in de auto geholpen en naar de startlocatie gereden. Omdat niemand nog wist hoe het met de man gesteld was, ben ik alvast met mijn rolstoel naar de voordeur gereden. Hoewel ik een voormalig (lange afstand) wandelaar ben en nu me per rolstoel voortbeweeg, was ik vandaag even blij met diezelfde stoel.

Eenmaal uit de auto en in mijn stoel, zei de man, wiens naam Jaap is, “Gerrie, wie had ooit gedacht dat ik van jou stoel nog eens gebruik zou maken”. Binnen werd al snel duidelijk dat het niet goed zat. Jaap is door een vrijwilliger van El Seibo, Johan, naar het ziekenhuis gebracht, waar hij geopereerd is en een plaat met 6 schroeven in zijn been heeft gekregen. “s Avonds hebben Raymond en ik Jaap daar weer opgehaald, daarna zijn wagen in Putten opgehaald en hem naar zijn huis gebracht. Daar stond zijn vrouw al op hem te wachten.

 

Meneer Zijp zou het heel erg fijn vinden een kaartje van u te ontvangen.

Zijn adres is:    Dhr J.J. Zijp, Leidekkersdreef 9, 7328 AT, Apeldoorn.

 

Al vrij snel na de start, ontving u een mandarijn van mandarijnenkerstman, Frank en zijn knecht, Jonathan. Een ware verrassing, zo aan het begin van, wat later bleek, stevige wandeling. Het gaf u als wandelaars de eerste vitamines voor deze winterse tocht.

Wat u misschien nog niet wist, de mandarijnenkerstman en zijn knecht zijn er, net als de enige echte kerstman, al vanaf de eerste SAGAMBIARA-WALK bij. Maar de eerste twee jaar waren voor deze mandarijnkerstman het zwaarst, want die heeft hij met prikken en steken moeten doorstaan. In het derde jaar van de SAGAMBIARA-WALK, vraagt de eigenaar van het pak, Sebastiaan, mij of ik even het pak wilde maken, want er zat een scheur in. Dat was prima, geef maar hier. Ik neem het pak en wilde het kruis, waar de scheur in zat, naar buiten keren. Nou, zo snel als ik mijn vingers daar uitgehaald heb. Het bloed aan mijn vingers. Wat had de eigenaar nou gedaan? Bij de aanvang van de eerste SAGAMBIARA-WALK, had hij bij grap het pak uit de mottenballen gehaald. Echter, het pak vertoonde vreemde openingen en die moesten gedicht worden. Dus besloot Sebastiaan het kruis zelf te dichten. Niet schrikken nu, hij deed dit niet met naald en draad, zoals je zou verwachten, nee, hij deed dit met nietjes. Dus u begrijpt natuurlijk wel, buiten het feit dat die krengen in het tweede jaar bevroren waren, staken ze ook nog onze goede mandarijnenkerstman op een wel heel vervelende plaats. Dan kun je toch beter door een mug gestoken worden.

 

Dat het een dag was vol bijzonderheden, bleek wel in de middag. Willem aan de telefoon, of wij iets weten van een hond, die als vermist was opgegeven. “Nee, daar weet ik nog niets van, maar zal je laten weten als ik iets weet”. Als de telefoon opnieuw gaat en een jongeman vraagt mij of wij een witte hond missen, ben ik wel heel verrast. Dat was ook het geval, er werd een hond vermist. De jongen, Robbin van Beek, had goed nieuws voor ons. Hij had de hond aan een ketting gedaan. Robbin vroeg waar hij met de hond heen kon gaan. Ik gaf hem het adres van onze startlocatie door. En samen met zijn moeder en zussen kwam hij naar ons toe. Robbin verdiend een beloning. Dat hebben wij hem gegeven door aan de zaal een luid applaus voor hem te vragen en wij gaan hem als held plaatsen op onze website. Want een held is hij zeker wel. De hond bleek niet van een wandelaar te zijn, maar was wel met wandelaars mee het bos in gelopen. Het baasje van de hond, die ook naar de startlocatie was gekomen, was wat blij haar hond weer te zien. En zo werden baasje en hond, dankzij Robbin van Beek, weer herenigd. Ik hoop dat het baasje van de hond deze held heeft beloond, want dank zij Robbin heeft zij haar lieve hond terug gekregen. Robbin, bedankt, je bent een kanjer. 

                                                

Onderweg vonden jullie een klein rood mannetje, Eén met een witte baard en ondeugende oogjes. De bril op het puntje van zijn neus. Misschien ook dat jullie iets uit de kerstzak hebben gekregen. Een heerlijk schuimkransje. Wat is het toch bijzonder dat de kerstman ons ieder jaar weer verblijd met een bezoek. Met zijn grote bel en zonder rendieren, (Op het journaal was net een bericht dat er 4 rendieren in Groningen zijn gesignaleerd)  liep hij door de prachtige, dit jaar witte bossen van onze mooie Veluwe. Ho ho ho, daar hoorde je hem al van verre, als hij tenminste niet achter een boom verstopt zat en met zijn kerstbel ineens tevoorschijn kwam. Hij is door lieve vrijwilligers rond gereden, zoals ik net schreef, hij was zijn rendieren kwijt. En waar zijn arrenslee was? Geen idee. Hij ging van post naar post. Dus, vast dat u hem ergens onderweg wel bent tegen gekomen. Wij hopen dat u genoten heeft.

Na het middaguur, kwamen de eerste wandelaars terug. En wie herinnerd zich die SAGAMBIARA-WALK van 2 jaar geleden niet.Toen kwamen de mannen met baarden vol ijspegels binnen gewandeld. Ook dit jaar was dat weer het geval. Toen was de wereld wit van rijp, nu was dat door de sneeuw. Het vroor en zo ontstonden er opnieuw witte baarden. Ik kon het niet laten er even een foto van te nemen. Het is werkelijk een prachtig gezicht.

Om 3 uur is een vrijwilliger, Raymond, naar Cafetaria “Het Eethuis”gereden. De eigenaar heeft ons met overdaad getrakteerd op een bittergarnituur. Vele wandelaars mochten ervan mee genieten. Met schalen vol zijn vrijwilligers door de zaal gegaan. En ook bij de bar is genoten van de heerlijk warme hapjes. En ik kan je zeggen, dat ging erin als……………

Zoals u heeft kunnen zien, doen wij er van alles aan zoveel mogelijk euro’s, samen met u, de wandelaars, binnen te halen. Daarom hebben we naast het wandelen, ook een boetiek, waar Gysèlla u allerlei met de hand door mij vervaardigde werken/werkjes liet bekijken. Daarnaast zijn er lootjes verkocht, door Jonathan, waarmee u ons ondersteund hebt. Achter de bar stonden lieve vrijwilligers, Maja en Hermien, die u voorzagen van warme en koude dranken. En er was verse soep. Heerlijk om weer mee warm te worden. Terwijl u een plaatsje in de zaal nam, was uw tafeltjes keurig opgeruimd. De achtergelaten bekertjes werden verwijderd en een doekje heeft de tafel voor u weer omgetoverd tot een schoon plekje. Dat was het werk van iemand die nieuw was binnen ons team, Nieske. Het was een hele klus, want naast de tafeltjes, heeft zij er ook voor gezorgd dat u naar een schoon en fris toilet kon gaan.

Op de posten..........

Gelukkig had ik twee weken voor de tocht twee vuurkorven gekocht. En dat die goed van pas kwamen, dat heeft u kunnen voelen. Heerlijke warmte, als je zo uit het bos kwam. Even de handen opwarmen. In de tent konden de vrijwilligers het een beetje warm houden, door het vuur van hun kooktoestellen. Lammie, Willem, Monique en kleine Rosalien, voorzagen u van heerlijke koffie / soep. Er stond een tent en daarin kon u even bijkomen. En natuurlijk genieten van uw koffie of soepje. Voor de chocolademelk moest u nog even een stukje wandelen. Daar stond Kees. Later afgelost door Yvette en Marcel. Ook daar was een vuurkorf en was het genieten van warme chocomelk en een broodje knakworst. We waren te gast bij de familie Kieft. Als u op de 25 of 30 km heeft gewandeld, bent u vast ook op post “medicaal onthaal”geweest. Daar was het genieten van een slokje Puttense Kruidenbitter. Daar werd u warm ontvangen door Chris en Jack. Hier waren we te gast bij de familie Wentsel.

Onderweg heeft u een dropje of spekje gekregen, daar stonden onze tentenbouwers, Alexander, Henk en Wesley. Helaas moest er ook brandstof voor de aggregaten gehaald worden, zodat de post jammer genoeg pas later is opgestart.

En wat te denken van de mensen op het parkoers. Daar was als fotograaf, Sebastiaan. Er zijn leuke plaatjes gemaakt. Ook Marcel en Yvette waren tot in de middag als parkoersbewakers voor u onderweg. Maar er waren ook mensen die vrijdag al zijn wezen pijlen. Nog maar net opgewarmd, laat klaar en dan zo vroeg alweer op het parkoers, pijlen controleren, mensen opvangen. En na u, alle pijlen er weer afhalen. Wat een enorme klus. Wat waren ze koud. Wat was het bar. Op de fiets, te voet. Het was heel heel erg zwaar. Enorme bewondering mogen we hebben, voor deze mannen, Wim, Henk, Marty, Ger en later ook Kees. Zij hebben alle pijlen verwijderd. En wisten toch nog voor het donker terug te keren op de startlocatie. Een van onze mannen kreeg ook nog griepproblemen, maar is doorgegaan tot de laatste pijl. Bikkels zijn het, alle mensen die buiten gewerkt hebben, om er een geslaagde vierde SAGAMBIARA-WALK van te maken, bedank voor jullie inzet. En ook voor alle mensen die binnen hebben meegewerkt voor een geslaagde vierde SAGAMBIARA-WALK, ook zij allen grote dank.

                                                     

Ikzelf, Gerrie van den Brink, mocht ik weer het vele werk vooraf voor u doen, soms geholpen door andere en deze zaterdag de coördinator zijn op het startbureau. (En dat was bij deze SAGAMBIARA-WALK meer nodig dan bij de voorgaande drie.) Ook mocht ik de vele groeten, schouderklopjes, die natuurlijk voor ons allemaal waren, in ontvangst nemen. Een warm gevoel. Ook al was het weer een hele klus en wist ik soms niet eens hoe groot mijn woonkamer werkelijk nog was, ik heb het weer met heel veel plezier en alle liefde gedaan. Wat voor maar één maal bedoeld was, (je wordt immers maar één keer 50 jaar,) is uitgegroeid tot een echte winterwandeltocht. Het parkoers was weer in handen van Wim Freriks. Aan de vele reacties te horen, is het weer een prachtig parkoers geweest. Natuurlijk zijn we enorm geholpen door een prachtig witte natuur.

 

Maar wat is een SAGAMBIARA-WALK, zonder u? Dank zij u is de vierde SAGAMBIARA-WALK weer een prachtig succes geworden. Daar zijn wij u heel dankbaar voor. Wij hopen dat u weer genoten heeft en wie weet, zien wij terug te zien op een andere wandeltocht. Wij wensen u een heel gelukkig en gezond 2010.                                                      

 Ons eerste lustrum van de SAGAMBIARA-WALK is op 18 december 2010. Noteert u deze alvast in uw agenda! Want wandelen voor de kinderen van Serrekunda Gambia en El Seibo Dominicaanse Republiek, dat doen we toch samen.  
Deze mag u niet missen. 

Gerrie van den Brink.

Wim Freriks, Kees de Groot en Gerrie van den Brink, wensen u allen een gelukkig, gezond en vrolijk 2010

 

Waarom? Is mijn vraag aan de vandalen van………….
In de zaal ging de telefoon. Het was Henk. “Gerrie, het hele toilet is opgeblazen”. “Jij maakt een grapje zeker”, zeg ik.Maar nee, het was bittere ernst. De hele bio-box was kapot geblazen. De binnenpot lag buiten, omringt door blauwe, gelukkig biologisch afbreekbare vloeistof.
 
Direct, nog in het donker, zijn er foto’s gemaakt en ook later, bij daglicht, zijn er foto’s genomen. Ook direct is de firma Boels gebeld.
Wat een schande is het. Wie doet er nu zoiets? Wat een ongemanierde mensen zijn dit geweest, spullen vernielen die van een ander zijn. En ze hebben heel goed geweten van wie het toilet was. De naam staat er immers met grote letters opgeschreven. Vrijwilligers, die op andere plaatsten zo nodig waren, hebben alles ter plekke opgeruimd. Zodat u, de wandelaar, niet over blauwe sneeuw, maar over mooie witte sneeuw bij de rustpost kon komen.
De firma Boels heeft de box nog dezelfde morgen opgehaald. Helaas, we weten niet wie het gedaan hebben en zullen de consequenties zelf moeten dragen, er hing geen briefje met een naam van de daders en een sponsor voor de kosten van het toilet € 395,00, hebben we niet.
Daders, bedankt. Dank zij jullie is er minder te besteden voor de kindertjes van Serrekunda en El Seibo. Ik hoop dat jullie van een fijne kerst genoten hebben.
 
Gerrie van den Brink.

 

18 december 2009 Laatste voorbereiding Sagambiara Walk 2009.

Door: Gerrie van den Brink.

 

 

Een druppel op de gloeiende plaat.

Maar vele druppels maken een plasje

En plasjes groeien uit tot een meer

 

80 % van de opbrengst is voor de kinderen van Serrekunda in Gambia en El Seibo in de Dominicaanse Republiek

 

Dank u wel voor uw bijdrage aan onze goede doelen

 

SPONSOREN VAN “SAGAMBIARA-WALK 2009”

 

Boni supermarkt Putten

Plus Dee Putten

Albert Hein Putten

Doeland Wagensveld Hoevelaken

WS78

Hema Putten

Boels Nijkerk

John Groenten en fruit specialist

Westermolen

Westermolen

Restaurant ’t Katshuis Putten

Cafetaria het Eethuis Putten

Slijterij “Het Witte Schuurtje”Hoevelaken

Slijterij Mitra, Putten

Slijterij Rikkers, Putten

Het Gelderslandschap

Wim Freriks

Kees de groot

Stoffel Bos

Sebastiaan Grevengoed

Alexander Grevengoed

Henk Bouwmeester

Wesley van den Bor

Nieske Huijskes

Reneé

Johan Bos

 

 

 

SAGAMBIARA-WALK 2009 werd mede mogelijk gemaakt door:

 

Denksportcentrum Putten

Gerrie van den Brink, organisator

Wim Freriks, parkoers-inrichter

Kees de Groot, parkoers

Ger van Hattum, Parkoers

Martie Dolman, parkoers

Henk Dikken, parkoers, Kerstman

Sebastiaan Grevengoed, parkoersbewaker, fotograaf

Marcel Mulder, parkoersbewaker

Raymond van Erp, parkeer begeleider

Lammie Dikken, WS78

Willem Ruis, WS78

Monique Vogel, WS78

Henk Bouwmeester, doorlooppost

Alexander Grevengoed, doorlooppost, Wesley van den Bor, doorlooppost

Jack Verschuren, medicaal onthaal

Chris Woerden, medicaal onthaal

Kees de Groot, rustpost

Frank Pot, doorlooppost, broertje van de kerstman

Jonathan Grevengoed, doorlooppost

Maja, Rötgers, Catering

Hermien van den Heuvel, Catering

Nieske Huijskes, catering

Gysèlla Grevengoed, boetiek, lootjes, grabbelton, evt. catering

Truus Zwart, inschrijfbureau

Ans Woerden, inschrijfbureau

Carla de Jong, inschrijfbureau

 

 


 

De laatste voorbereidingen

 

Het is bijna zover, nog slecht enkele uren zijn we verwijderd van de 4e SAGAMBIARA-WALK.

 

Alle voorbereidingen zijn gedaan. In ons huis is het weer als bij de vorige 3 tochten, een klein pakhuis. Alles staat gesorteerd om morgen, al heel vroeg, naar Putten gebracht te worden. De mensen van de bussen /  kar, staan al in de stijgbeugels. Alle herinneringen zijn gereed, 600 in totaal. Het was weer een hele klus. Maar na eerste 400 kwam er toch iemand die alle 1e herinneringen op een kaartje heeft gespeld en een deel helpen inpakken. Dat scheelde me toch weer een avond werken. Het zijn late avonden geworden. Als iedereen allang lag te slapen, was ik nog bezig. Maar, lieve wandelaars, ik deed het weer met alle liefde.

 

Het parkoers was ook dit jaar weer geheel in handen van Wim Freriks. En ik kan jullie vertellen, het is weer een heerlijke verrassing. Al meer nieuwsgierig geworden?

 

En wat te denken van het prachtige weer. De hele week waren de ogen gericht op de weermannen en vrouwen van Nederland. “Zou het nu toch? Ja, even kijken, nou, ik weet het niet”. En zie, wat waren we gisteren verrast toen we opstonden en een witte wereld voor ons zagen. Hebben we allemaal ongelooflijk veel zin om in die prachtige witte bossen van de Veluwe te komen wandelen. Nou, u bent van harte welkom hoor. We gaan morgen om 09.00 uur van start. Zorg dat u erbij bent. Dit mag u niet missen.

 

Even nog een herinnering, helaas konden we niet terecht op onze vorige startlocatie, maar een lid van het “Denksportcentrum” Putten heeft ons geholpen en wij mogen vanuit daar starten.

 

Het adres is: Jac. Catsstraat 76, Putten.

 

Hebben jullie nog vragen, bel mij gerust even.

 

Mijn nr is nog altijd, 06-21271654

 

Ik zeg, tot morgen. Dan gaan we genieten van het mooie bos, de mooie buitenplaatsen, Garderen en wat niet meer.

 

En let op, er loopt een vreemd rood mannetje in het bos. Dus, wees gewaarschuwd.

En verder is er een heel bijzonder wezen, heel lief, dus wees niet bang.

 

Groetjes, Gerrie van den Brink.

 

 De laatste lootjes zeggen we meestal. En, inderdaad, we zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor de vierde SAGAMBIARA-WALK. Opnieuw met veel enthousiaste vrijwilligers, wordt er ook dit jaar weer flink achter de schermen door gewerkt.

Binnen in de huiskamer beginnen zich wederom de vele kratten, vol met alles wat we nodig hebben, om voor u, maar zeker voor de kinderen van Serrekunda en El Seibo, er weer een gezellige en goed verzorgde SAGAMBIARA-WALK van te maken.

Dit jaar hebben we weer een verrassende route. Naast onze mooie bossen afgewisseld door heidegebieden, komen we door Koudhoorn en Krachtighuizen. En natuurlijk mogen we weer genieten van het gezellige rastaurant "De Bonte Koe".                                    

                                 

 Zaterdag 21 november j.l. zijn Wim en Kees, samen met Martie, Henk en Ger, de route gaan voorlopen, zodat u zaterdag 19 december weer een ware verrassing wacht.

Maar........dat dit toch voet op aarde had, of liever gezegt voeten op de Veluwe had, dat kunnen we wel stellen.

Het is 09.00 uur geweest. Daar gaan ze, vijf mannen, vrienden, een gezellig clubje vrijwilligers voor onze SAGAMBIARA-WAL. Alles gaat goed, maar dan............

Daar zit Gerrie, rustig op het parkoers, te wachten totdat........Waar blijven ze nu? Tijden zit ik daar, rustig in mijn stoel. Op mijn schoot een schaal met heerlijk afgepelde manderijnen en een smakelijke koek. Geen spoor van onze SARA-mannen. Ondertussen geniet ik van de prachtige vogelzang. Een enkele wandelaar groet mij vriendelijk. Maar hoe ik ook kijk en tuur, geen spoor van de vijf.

Ik bedenk me dat, of ze zitten heerlijk aan de koffie, of ze wandelen inmiddels nog geen twee kilometer per uur meer. Beide gevallen sluit ik eigenlijk uit. Dan gaat de telefoon, het is Wim. "Waar zijn jullie"? vraag ik. Het antwoord is duidelijk, ze waren ergens anders dan ze hadden moeten zijn. Daar zat ik dan met mijn goede gedrag, te wachten. Met nog altijd die heerlijke manderijnen. "Vindt je het erg"? vraagd de stem aan de andere kant. Wat moest ik zeggen, natuurlijk was het even anders dan verwacht, maar alles is op te lossen. "Wij zijn......". Dat was duidelijk, ik moest helemaal naar de andere kant.

Eenmaal daar aangekomen, zag ik een prachtige picknickbank, tijd voor koffie, dacht ik. En dat hadden ze wel verdiend, is het niet. Zo gezegt, zo gedaan. Voor ze bij mij aankomen, staat er al een heerlijke kop koffie op hen te wachten. En ik kan zeggen, dat smaakte hoor.

Het is uiteindelijk allemaal goed gekomen, een verrassingstocht. En de rustposten? Ja, die moetsen even omgegooid worden. Gerrie ging op rustpostenjacht. En zie, we komen een oude bekende tegen. Zij hadden al naar ons uitgekeken. Wat is dat toch fijn als je welkom wordt geheten op de rustposten. Wel moest er een nieuw adres gevonden worden. Naa een paar keer een nee, werden we welkom geheten voor een nieuwe rustpost. Wat voel je je dan gelukkig, als alles uiteindelijk toch nog goed komt.

Na afloop hebben we even genoten van een glas drinken bij een gezellig café om de hoek.

                                                 

Wij kijken weer uit naar u. En wij hopen u ook naar de SAGAMBIARA-WALK. Neem gerust uw buurvrouw, buurman, vriendin, vriend, uw dochter, uw zoon, of gewoon gezellig uw kleinkind(eren) mee. Na afloop is er voor de kinderen een gezellige kleurplaat en een grabbeton, waarvan de opbrengst bestemd is voor onze beide doelen. (kijk voor dezedoelen op deze site)

Dus, kom gerust en wandel met ons mee, Samen Op Pad, voor de druppel op de gloeiende plaat, ons symbool, want vele kleintjes maken toch die ene GROTE.

U allen, groot en klein, bent van harte welkom, a.s. zaterdag, 19 december 2009, bij het Denksportcentrum, Jac Catsstraat 76, Putten. LET OP, op de Veluwe

 

 

                                        

 

 

 

                  Allen Samen Op Pad voor

  

                                

                                                Serrekunda, Gambia                       en                     El Seibo, Dominicaanse Republiek

 

 Putten op de Veluwe “SAGAMBIARA-WALK” 2009

We hebben er weer zin in! U ook?

De vierde SAGAMBIARA-WALK begint weer vorm te krijgen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Wim is bezig om de nieuwe route vorm te geven. Dat is nog een hele klus. Daarna gaan Wim met meerdere medewerkers de route voorlopen. Laten we hopen dat ze mooi weer hebben. Wij wensen hen in ieder geval veel succes met de route.  Ja, er moet toch gecontroleerd worden voor wij jullie “Samen Op Pad” sturen.

Gelukkig mag en kan  ook ik weer bezig zijn met de voorbereidingen voor onze 4e tocht. Het geeft mij altijd een warm gevoel als de telefoon gaat en er iemand belangstellend vraagt hoe ver we met de voorbereidingen zijn, en de vele hartverwarmende reacties van vrienden van Samen Op Pad.

Ook deze zomer ben ik weer begonnen met het realiseren van de (vol  liefde)  met de hand gemaakte herinneringen, medailles en Standaards. Er werd gezaagd (gelukkig met een machine), geschuurd, geplakt, geschilderd, gelakt en tot slot nog alle herinneringen van een stikkers voorzien. De laatste worden binnenkort afgemaakt. Dan liggen ze weer op uw komst te wachten.

We zitten nu november.

Thuis zijn de voorbereidingen in volle gang. Op het programma liggen nog zaken die hun aandacht nodig verdienen, dus nog genoeg werk aan de winkel. Inmiddels zijn de flyers gereed en worden door Stoffel gedrukt en kunnen we weer vouwen. Ondertussen ben ik bezig met het draaiboek en liggen er sponsorlijsten klaar voor winkels, bedrijven e.d. Kortom, nog genoeg werk aan de winkel dus. We hopen dit jaar meer “€€uroos ” binnen te halen.

 

Wat was de opbrengst van voorgaande jaren?

In het eerste jaar, 2006, welke in eerste instantie ook het enige jaar van deze wandeling zou zijn, (leest u er alles over op onze website www.wc-samenoppad.nl) mochten we voor de kinderen van Serrekunda, Gambia, een bedrag van € 635.= ophalen.

In het tweede jaar, 2007, heeft u allen een bedrag van € 776.14 bijeen gewandeld.

In het derde jaar 2008 mochten we € 670.= per doel, samen goed voor € 1340.= samen bijeen wandelen.

Dit jaar hopen we op meer sponsoring van winkels en/of bedrijven en daarmee hopen wij dat het “Samen Op Pad” gewandelde € bedrag hoger mag liggen. Gaan we er met z'n allen voor.

 

Wat is er in Gambia met deze bedragen gedaan?

Nadat, (drie jaar), het bedrag door Adrie, Mela en Vera aan de school werd overhandigd, is er, samen met de school en bewoners van het dorp Serrekunda, materiaal gekocht voor het opknappen van het hok, waar de kinderen van de St.Theresaschool tot op dat moment nog les in kregen

(Weet u nog? Voor € 50 kon het lokaal geschilderd worden.) En zie, vele kleuters hoeven niet meer op de grond te zitten. Het lokaal is geschilderd en er zijn tafeltjes gekomen.

2009

Ook in 2009 gaan Adrie, Mela en Vera naar Serrekunda, Gambia. Binnenkort vertrekken zij om met de €uro's van de vorige tocht te kunnen besteden aan o.a. lesmateriaal . Als zij terug komen, willen zij u graag foto's van hun reis naar Serre Kunda laten zien. U kunt tijdens de wandeltocht kennis maken met de mensen die achter de schermen andere mensen helpen een beter bestaan op te bouwen.

                                                                             Helpt u mee helpen

 

Maar ook ons tweede doel is net terug van hun doel, El Seibo, Dominicaanse Republiek. Johan is met een aantal vrijwilligers naar hun projeckt geweest. De lange muur, die verplicht is gesteld, voor er verder gebouwd mag worden, wordt gerealiseerd. Want bouwen is anders niet toegestaan. Het is de bedoeling dat zij in 2010 op het terrein van start gaan met de eerste fase van een medisch centrum. Zij zoeken nog vrijwilligers voor, datum: 19 juli t/m 7 augustus 2010. Heeft u intresse, kijk dan op http//www.kerknetputten.nl/seibo

 

                                   Heeft u nog vragen, u kunt mailen naar onze website of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen mag ook, met het nummer 06-21271654.

                                                                                                  Wij zien u graag bij de vierde SAGAMBIARA-WALK 2009, tot dan

 

 

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2022 Samen Op Pad ~. Alle rechten voorbehouden.