Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Woensdag 31 maart ging ik met Rien Bosch Zelf Op Pad voor tocht nr. 7 Rondom Culemborg.

We zetten om 8.30 uur de auto bij de veerpont aan de kant van Schalkwijk om over te varen. Dat overvaren, staande aan de reling, vind ik altijd weer het absolute hoogtepunt van een (wandel)dag.

We gingen gelijk onder de spoorbrug door,  de uiterwaarden in en dan weer de dijk op en af, rondom een stukje fort en dan het Goilberdingerpad op.

We kwamen honden-uitlaters tegen en passeerden vogelliefhebbers, die met grote fototoestellen en dito verrekijkers de lucht afgluurden naar een bijzondere vogel. Wat heerlijk om je dag zo door te brengen. Vooral als de zon schijnt en de temperatuur zal oplopen naar 24 graden.

JvB 7 1Het is gebruikelijk dat wij na 5 kwartier pauze nemen. Juist op dat moment zagen we in Everdingen een picknickbank en namen een bakkie koffie met een sneetje brood. Na deze verpozing trokken we verder het dorp door.

We kwamen op plekken die bekend voorkwamen, omdat we daar ook eens waren tijdens een SOP-tocht vanuit Zijderveld in 2018. Maar het is elke keer weer prachtig. Ook het fort Everdingen deden we aan. Het 12 hectare groot complex is een bezoekje meer dan waard, maar wij moesten verder.

Op naar Culemborg, waar we via het “Parc de Triomphe” in het oude stadsgedeelte kwamen.

JvB 7 2Vervolgens naar het stadspark “De Plantage”  en zo was daar de Achterweg. Bij B&B  De Appelgaard wisten we een mogelijkheid om een stukje af te snijden  om op de Beusichemsedijk te komen. En dat was maar goed ook, want boven op die dijk,  zagen we Piet Jansens en nog een meneer (naam onbekend) aan komen lopen, allebei Soppers. Zij waren in Everdingen begonnen. Het was een aangenaam weerzien na zoveel tijd.

Daarna was het nog een klein eindje naar de veerpont.

Zoals opgemerkt kan worden, hebben we de route niet helemaal “volgens de regels” gelopen, maar we hebben wel ontzettend genoten.

Dank, Peter en Ria Lissenberg  voor jullie inzet. Klasse.

Groeten, houd vol en blijf gezond.

Jeannette van Buurenen.   

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2022 Samen Op Pad ~. Alle rechten voorbehouden.