Afdrukken

 

Foto EB Z5 1Op maandag 29 maart al vroeg in de ochtend om 07.40 uur startten wij (Elbert en Bert) bij het station in Geldermalsen.
De zon scheen al vrolijk, maar er stond wel een frisse wind uit het westen. Dus richting Beesd was het windje tegen.
Foto EB Z5 2We waren nog te vroeg in de tijd van het jaar voor de bloesem aan de vele fruitbomen, maar hier en daar begonnen de knoppen toch al open te breken.
Het gaf al een mooie frisgroenige gloed als je tussen de takken door keek.
We genoten van het afwisselende karakter van de tocht. Dan weer midden tussen de fruitbomen, dan weer prachtige vergezichten, kijken op het water van de Linge enz.
Bij de Heerlijkheid Mariënwaerdt hebben we niet helemaal de route gevolgd, die was aangegeven. De reden: we wilden graag reeën zien. Nou we werden op onze wenken bediend. In het bos achter de woning van de baron zagen wij drie reeën, die ons ook zagen. Ze keken angstig naar ons en wisten daarna niet hoe snel ze weg moesten komen.  We konden ons dat ook wel voorstellen, als je opeens op minder dan 50 meter twee mannen aan ziet komen.
Later zagen we nog eens vier reeën midden in het akkerland. Wat zijn het toch prachtige dieren. Verder zagen wij enkele fazantenhanen (waar de hennen waren ???) Ook dat was een genot om naar te kijken. Ook de hazen hadden kennelijk een vrolijke ochtend want her en der renden ze door de weilanden.
In Beesd liep de route gedeeltelijk om het oude centrum over de Achterstraat. Dat vonden wij jammer en een gemiste kans om over de Voorstraat te lopen. Dit straatje heeft een authentiek karakter met zijn mooie bomen. Een aanrader voor wie de route wil gaan lopen.
Foto EB Z5 2Onze weg vervolgde over de brug over de Linge en weer de Lingedijk op richting Geldermalsen. Daar hadden we een prachtig uitzicht op Beesd (zie foto).

Dat het aan de zuidkant van de Linge ook mooi is mag blijken uit de prachtige bloeiende boom.

Wat stond die mooi te pronken.

En natuurlijk ook de mooie witte molen De Vlinder.

Het leek wel of de molenaar op ons had gewacht, want juist op het moment dat wij de molen naderden begon deze te draaien.

Foto EB Z5 5Verderop stond "mijn fiets" zomaar in de uiterwaard van de Linge.

Ook dat was een fotootje waard.

Uiteindelijk na 4 uur en 10 minuten lopen waren we terug bij ons startpunt Station Geldermalsen.

We kijken terug op een mooie ochtend waarbij veel was te zien en te genieten.

Vriendelijke groet

Elbert en Bert