Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Natuurtocht De Paltz 

 

De start is wederom bij AV Pijnenburg. Daar vandaan wandelen via het Pijnenburgerbos in de richting van het natuurgebied De Paltz. Aldaar aangekomen gaan wij langs alle kunstwerken die gelegen zijn achter de witte villa. Vervolgens wandelen wij naar de kluizenaarsgrot. Om daar te komen moet je een labyrint overwinnen en dat leek mij niet verstandig gezien de smalle paden. In die grot zit overigens wel een stenen kluizenaar. Na wat paden te hebben foto1Platzbewandeld verlaten wij het terrein van De Paltz en na de oversteek komen wij terecht op het natuurgebied De Stompert welke vroeger een militair oefenterrein was. Daar zijn ook prehistorische grafheuvels te vinden. Op het hoogste punt staat een oud pompstation foto2Paltzder waterleiding uit 1882. In 1893 liepen er al waterleidingen naar 7 gemeenten waaronder Utrecht en men pompte ruim 1,5 miljoen m3 water op. Nu huizen er vleermuizen.

Wij steken weer de N413 over en via bospaden wandelen wij in de richting van voormalig vliegbasis Soesterberg. Via de basis wandelen wij naar de Banninghal, zijnde een sporthal in Soesterberg.

Na de rust wandelen wij weer terug naar de vliegbasis, komen langs de herdenkings-monumenten en wandelen langs de achterzijde van het NMM oftewel het Nationaal Militair Museum. Na vele bospaden, verlaten wij de vliegbasis en vervolgen wij onze weg langs de spoorlijn richting Den Dolder. Wij steken via het ecoduct de spoorlijn over, langs het bijenhotel en via een ven wandelen wij door het Pijnenburgerbos terug naar onze startplaats.

Fijne wandeltocht gewenst.

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2022 Samen Op Pad ~. Alle rechten voorbehouden.