Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Jeannette van Buuren schreef:

 

De 14e Sagambiara-wandeltocht wordt weer georganiseerd vanuit de “Peppelerhoeve” in Putten.

 

Ik heb deze keer een heel leuk taakje gekregen: ik mag meehelpen om de pijlen op te halen. Dat is andere koek. Ik ben benieuwd. Ik doe dat samen met Rien Bosch, Hans Mulder en Bert Diekman. Om 10.35 uur vertrekken we. De pijlen van de eerste 5 km en de lus van de 30 km worden door een ander weggehaald, dus we beginnen bij de eerste wagenrust.

 

 

Foto1Daar is het trouwens een dolle boel, we nuttigen er heerlijke erwtensoep en krijgen ook een hartversterkertje “opgedrongen”.

 

Goed gemutst gaan we op pad. Langs de Groevenbeekse heide en een woonwijk, door Ermelo met prachtige stulpjes, over het spoor bij het station, door parken en buitengebied. Er is veel afwisseling.

 

De hoofdrust is in Horst. In eetcafé De Vos treffen we Wim Freriks en Aalt Koopman aan, die vandaag de touwtjes stevig in handen hebben. We krijgen een lunch aangeboden en als dan ook nog Sonja Hulzer en Ine de Vroom binnenkomen, vertrekken we weer snel, want anders blijven we te lang plakken en we hebben nog veel werk te verrichten.

 

Na deze pauze hebben we veel te maken met bosgebieden, we zijn immers op de Veluwe. Inmiddels heeft Bert het groepje verlaten, want hij moet nog naar Maastricht. De samenwerking onder ons is heel fijn. Om beurten verwijderen wij de pijlen, die stevig aan bomen en palen bevestigd zijn. Heel lastig is het als de pijl aan een lantaarnpaal zit, maar als het niet anders kan, dan moet het maar.

 

Foto2Tenslotte komen we via het landhuis Oud-Groevenbeek weer in Putten aan. We gaan door het centrum, dat mooi in kerstsfeer is. We lopen ook langs de kerk, waar vanuit de mensen van de razzia in 1944 werden afgevoerd naar diverse concentratiekampen. Zo triest.

 

Bij een bushalte aan de Voorthuizensestraat gaat het mis met mij. Ik struikel over een losse stoeptegel en daal op het wegdek neer. Dat is schrikken. Gelukkig kan ik weer verder, maar ik moet wel mijn taakje neerleggen. Het is nog 800 meter en dan zijn we terug in het honk.

 

In de “Peppelerhoeve” hoor ik dat we 420 deelnemers hebben gehad.

 

Een mooi resultaat voor het goede doel van Gerrie van den Brink.

 

 

Mag ik vanaf deze plaats alle vrijwilligers aan deze mooie tocht bedanken voor hun inzet? Klasse. En Rien, Hans en Bert wil ik bedanken voor de prettige samenwerking van vandaag.

 

 

U allen, lezers en lezeressen, wil ik een gezellige jaarwisseling toewensen en alle goeds voor 2020 met veel wandelplezier en weinig valpartijen!!!

 

 

Zeist, 22 december 2019

 

Jeannette van Buuren

 

 

 

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2022 Samen Op Pad ~. Alle rechten voorbehouden.