Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Hans opende de wandeling met een welkomstwoord er waren 79 wandelaars.

Gar 1 1600x1066Daarna kreeg onze voorzitter Wim Freriks het woord en dit begon met een compliment. Begin dit jaar was er veel commotie over het niet meer gebruiken van eigen eten en drinken tijdens de caférust. Dat was even wennen voor menig wandelaar. Gelukkig zijn we nooit te oud om te leren en komen we tot de conclusie dat het op een enkele uitzondering het goed gaat. Daarna was er een oorkonde voor onze fotograaf Peter Lissenberg, hij heeft 216 tochten gelopen samen met zijn vriend de camera. Dank je wel Peter voor hetGar 2 1600x1047 vastleggen van al deze mooie momenten.

Na dit welkom gingen we op pad met het was heerlijk weer en al snel gingen de eerste jassen uit. Eerst een stukje over de hei en daarna door Garderen heen op weg naar het bos van Gar 4 800x1200de dansende bomen. Dit bos wordt zo genoemd omdat dit bos gebruikt is voor bosbouw. Nu wilde men alleen rechte bomen daar kon je mee bouwen en wat overbleef waren de kromme bomen en met een beetje fantasie kan je je voorstellen dat het lijkt alsof de bomen dansen.

We liepen over een stuwwal die gevormd is in de ijstijd. Helaas kwamen daar drie van onze wandelaars te vallen, gelukkig hebben we wel allen de finish bereikt. Daarna was er tijdens de wandeling alleen nog maar oog voor paddenstoelen. Een ware explosie Gar 5 1600x1066en vooral de rood met witte stippen trokken de aandacht. Een enkeling was nog op zoek naar de kaboutertjes maar helaas, sprookjes bestaan niet. Hoewel, met zoveel paddenstoelen geeft dat stof tot nadenken. Kortom de oh, s en ah, s waren niet van de lucht en de paddenstoelen kregen zelf mensen op de knieën om dit toch eens van dichtbij de bekijken. De café rust was in Stroe, waar er voor iedereen de gelegenheid was een hapje en een drankje te nuttigen. Na de rust moesten we nog tien kilometer om bij Gasterij Zondag te komen.

Gar 6 1600x1066Nico, Hans, Bertus en de dames van de wagenrust bedankt voor het organiseren van deze prachtige  wandeling. Volgende week hopen we iedereen weer te zien in Amersfoort.

Putten, 3 oktober door Ine de Vroom

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2022 Samen Op Pad ~. Alle rechten voorbehouden.