Epspeter heidetocht
Uithoorn Carpe Diem-tocht
Zonnige herfstkleuren Schijndel
Amersfoort 10 oktober 2018
Tiengemeten
Tiengemeten
Lelystad
Heukelum
Werkendam Biesbos
Noordwijk
Zandvoort
Zwijndrecht

Jeannette van Buuren heeft voor ons weer een leuk verhaal geschreven over de tocht van Casper Seijn. Heeft Frankrijk de "gele" hesjes, tijdens de SOP tocht hebben we oranje Hesjes. Hieronder kan je lezen en zien waarom we die hebben.

 

 

De kantine van “DOVO” in Veenendaal is een goede startlocatie om een SOP-tocht te beginnen. Het is er ruim, de koffie is lekker en de mannen achter de bar zijn op dit vroege uur van de dag erg vriendelijk.

Buiten wacht ons het welkomwoord van Casper Seijn, de organisator van deze 5e Kwintelooijentocht, met nog een leuke mededeling. Zijn eerste wandeltocht in 2009 had 15 deelnemers, nu 10 jaar later zijn het er 111. Dat is een toename van maar liefst 600%. Men heeft veel vertrouwen in jou, Casper.

foto1jeannetteDan gaan we van start. De aanwezige mist dwarrelt op ons neer, het is slechts drie graden boven nul. We gaan eerst door de straten van Veenendaal, het kan niet anders, maar al gauw komen we in de bossen van landgoed Prattenburg. Het gehele bosgebied ziet er grauw en triest uit. Het is immers nog winter. Vandaag wordt ons incasseringsvermogen danig op de proef gesteld. We gaan namelijk gelijk vals plat lopen, moeten nog al eens over boomstronken stappen en vele ruim hangende takken trotseren. Er worden bomen omgezaagd, wat een boel kabaal maakt en zware vrachtwagens hebben diepe sporen gemaakt in onze route.

Maar dan is er de 1e wagenrust. Ik heb er vandaag nog een taakje bij. Ik mag met een paar wandelaars Les P’tits Minis uitdelen. Zo te horen is voor velen de keus moeilijk.

Voldaan steken we de Elsterstraatweg over en komen in het Beschermd Natuurgebied Plantage Willem III van de Stichting Het Utrechts Landschap. Daar hoor ik de vogels fluiten, ha fijn, de lente is in aantocht. In dit gebied spotten we in de verte een aantal damherten. Ook zien we veel uitwerpselen van de Konikspaarden, ze hebben er echt schijt aan of het op ons pad ligt of niet.

Inmiddels heeft Jan uit Emmeloord mij aangesproken over mijn verslag van 2 weken geleden. Met name de passage over het niet betalen van het inschrijfgeld. Ja, die mensen zijn er echt. Ongelofelijk. Verder vertellen we elkaar onze belevenissen van andere tochten. Dat vind ik nou zo leuk, al die verhalen en contacten tijdens een SOP-tocht.

Ongemerkt zijn we bij de hoofdrust aangekomen, de Manege Blaauwendraad. De groep wordt gesplitst naar 2 kantines. Dat is handig georganiseerd. Daar raak ik in gesprek met Veronique uit Amsterdam. Zo’n pauze is dan snel om en na het fluitsignaal beginnen we aan de 2e helft.We komen in de zandafgraving Kwintelooijen en gaan richting de trap met de 163 treden. Ik wil niet foto3jeannette copyzeggen, dat ik die trap op vlieg, maar met een stop in het midden kom ik toch vrij goed boven aan. Jammer dat het heiig is, want het uitzicht is nu zozo.

Maar niet getreurd, een andere keer dan maar, want Casper loopt vaak in dit gebied.

fotojeannette4Vervolgens naderen we een Mountainbikeroute met natuurlijk springheuvels. We gaan zo’n heuvel op, waarbij sommige wandelaars de helpende hand bieden voor het laatste stukje naar de top. Ook dat is “Samen Op Pad”. Maar dan naar rechts draaien en we dalen weer af. Dat gaat gemakkelijker.

We komen weer langs de manege Blauwendraad en stevenen op de 2e wagenrust af. De auto van Casper staat er wel, maar Casper zelf is in geen velden of wegen te zien. We lopen dan maar door en komen in de nieuwbouwwijk Petenbos van Veenendaal met mooie huizen en leuke waterpartijen. Daar op de hoek Varenmos is alsnog de 2e wagenrust. Omdat ik er zo naar uitgekeken heb, smaakt de koek nog lekkerder en is het sapje nog verkwikkender. Dus een misverstand is toch wel ergens goed voor.

Het laatste stuk van de tocht door de wijk Kerkewijk “loopt” dan ook gesmeerd en om 15.53 uur zijn we weer op het honk.

foto3jeannetteLieve wandelaars, hartelijk dank voor deze gezellige dag. Niet alleen Casper dank voor de organisatie, maar ook de vrijwilligers in de oranje hesjes. Chapau.

Het was een mooie en pittige tocht, waarvan je ’s avonds in je luie stoel met een biertje of glas wijn kunt zeggen dat het de moeite waard was om naar Veenendaal af te reizen.

Zeist, 23 januari 2020.

Jeannette van Buuren

 

 

Stichting Samen Op Pad

t' Hennetje 19

3985 PB Werkhoven

KvK. 60842261 

Wilt u op de hoogte blijven van onze mooie wandelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Copyright © 2022 Samen Op Pad ~. Alle rechten voorbehouden.