Afdrukken

Een kleine impressie van de 2e testtocht op 19 augustus 2020.

In tegenstelling tot vorige week woensdag is de buitentemperatuur vandaag heerlijk te noemen. Naar Werkendam zijn 26 personen gekomen. Het is na zo’n lange tijd bij enkele wandelaars een vrolijk weerzien, waarbij 1,5 meter afstand in acht wordt genomen.

Bert Faro is de bedenker van deze testtocht, die een 8 blijkt te zijn.

We worden door Wim Freriks welkom geheten en enkele RIVM/SOP-regels worden opgesomd.  Ik denk dat het wel voor iedereen duidelijk is. We kunnen een flesje koel helder water meenemen en we moeten onze handen desinfecteren.

We staan al aan de kant van de Jantjesplaat, een laarzenpad  dat dwars door de nieuwste natuur die de Biesbosch te bieden heeft, loopt. We zien veel springbalsemien en de plant guldenroede, een mooie combinatie. Na een kleine vijf kwartier houden we pauze bij de “Zwarte Keet”. Deze in 2000 gerestaureerde keet werd in 1912 gebouwd op de plaats van een vroeger onderkomen voor mannen die hier werkten en woonden. We kunnen lekker in de schaduw staan.

Om 12.45 uur zijn we terug op de parkeerplaats en mogen een sapje nemen, die Bert nog overgehouden heeft van een eerdere tocht.

Na een half uur gaan we weer. Nu met een hele grote omhaal richting het Bezoekerscentrum. De gehele Brabantse Biesbosch is echt een prachtig gebied. Ik kijk mijn ogen uit en geniet volop. Op bijzondere plekken stoppen we even om wat extra water te kunnen drinken, want ook vandaag is dat zeker nodig.

Op 500 meter voor het einde worden we door Wim bedankt voor onze medewerking. Het bestuur gaat nu de testtochten evalueren en komt dan met een definitieve aanpak. Hij wenst ons een goede thuisreis.

Vanaf deze plaats wens ik het bestuur veel wijsheid in haar verdere besluitvorming.

Er is mij afgeraden om namen te noemen in mijn dankwoord aan het einde van mijn verslag.

Immers, een SOP-tocht doen we met z’n allen. Iedereen draagt een steentje bij aan het welslagen van een tocht.

Dan sluit ik deze keer af: weet voor nu en altijd dat ik uitermate blij ben dat deze tochten gehouden worden.

Houd vol en blijf gezond.

Zeist, 20 augustus 2020

Jeannette van Buuren.