loader
Klik hier : pagina sluiten en terug naar vorige pagina

SOP 2 daagse


Dinsdag en Woensdag 14 en 15 mei 2024
Startlocatie:
WVV Wageningen, Sportpark De Zoom, Zoomweg 8, 6704 PE Wageningen


Voor de 10e keer een SOP 2 daagse en deze keer vanuit Wageningen.
Wij starten en finishen vanaf de gezellige en gastvrije kantine van VV Wageningen.
De 1e dag wandelen wij door het centrum van Wageningen en zien daar de vele monumenten en gebouwen die ons aan de bevrijding van de 2e W.O herinneren. Wij wandelen o.a langs de eeuwige vlam die de slachtoffers van de oorlog herdenken, langs het bevrijdingsmonument en langs Hotel de Wereld.
In 1945 gaf de Canadese geallieerde generaal Charles Foulkes op zaterdag 5 mei, in dit hotel aan de Duitse Kolonel-Generaal Johannes Blaskowitz de bevelen voor de aftocht van de Duitse strijdkrachten uit Nederland. Daarbij waren vele geallieerde generaals aanwezig. Ook ZKH Prins Bernhard was als toeschouwer hierbij aanwezig. Ieder jaar in de maand mei stond ZKH Prins Bernhard voor Hotel de Wereld en nam het defilé af van de voorbij marcherende Veteranen. Na het overlijden van ZKH Prins Bernhard is het evenement verhuisd naar het Malieveld in Den Haag.
Na het centrum van Wageningen wandelen wij door een mooi uiterwaarden tevens een natuurgebied en ook langs een oude steenoven.
De café rust hebben wij in Boscafé De Beken, bezoek ook even het natuurcentrum wat er naast is gelegen.
Na de rust lopen wij door de Beken een mooi bos natuurgebied met veel bos sprengen en aan het eind een mooie lange loopplank over een nat grasgebied.
Daarna wandelen wij door het Oranje Oord, nu een revalidatiecentrum, maar vroeger de vakantie woning van Koningin Emma. Wij wandelen langs het vijvertje waar Koningin Emma veel op een bankje zat om van de natuur te genieten.


Na het bergpad op de Wageningse berg waar wij prachtig ver weg kunnen kijken over het gebied lopen wij vlak voor de finish van de 1e dag nog over de Wageningse wijngaard. Jammer genoeg zitten er nog geen druiven aan de ranken.


De 2e dag staat hoofdzakelijk in het licht van het Aboretum de natuurtuin van de landbouw universiteit. De tuin Belmonte Aboretumpark genaamd, is bekend in de hele wereld. Er staan honderden verschillende bomen , struiken en planten afkomstig vanuit de hele wereld.
Maar het park is vooral bekend om zijn vele verschillende prachtige Rododendrons. Hopelijk staan ze in bloei als wij er doorheen lopen wat een prachtig gezicht is. Wij wandelen er s ’morgens en s’middags op de terug weg naar de finish er weer doorheen.
Na de 1e keer door het Belmontepark steken wij met het Lexusveer over en wandelen dan over de dijken naar Heteren waar we onze caférust hebben.
Na de rust wandelen wij over de lange brug bij Heteren en hebben een prachtig uitzicht over de rivier.
Vervolgens lopen wij over de Noordberg een bosrijk natuurgebied en door de Jufferswaard een uiterwaarden gebied met zijn mooie waterpartijen en oude steenoven. Een paar jaar geleden hebben ze hier de oude loop van de Renkumse beek hersteld , waar wij nu langs kunnen lopen.
Na de 2e wagenrust op de parkeerplaats van de oude kerk in Renkum gaan wij even op de Godsdienstige tour en wandelen wij over de daar gelegen Kruisweg rondom de kerk. Gelovig of niet het maakt wel indruk al die mooie afbeeldingen.

Even door het leuke levendige centrum van Renkum en dan weer door het Belmonte park waar wij volop kunnen genieten en foto’s maken van de mooie Rododendrons.
Na het park wandelen wij langs de oude watertoren van Wageningen en nog een stukje bos terug naar de finish.

Het is natuurlijk leuk om allebei de 2 dagen te wandelen, maar één van die dagen mag ook.
Wandelaars die alle 2 de dagen wandelen krijgen een leuk vaantje als herinnering.
De 2e daagse is altijd zeer gezellig en goed verzorgd en altijd met mooie routes.


Klik hier : pagina sluiten en terug naar vorige pagina